Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. marca 2023, 20:40
Čas čítania 0:32

Dôverčivá Slovenka poslala podvodníkovi tisíce eur za auto, ktoré jej nikdy nedodal. Keď zaplatila, začal ju ignorovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia vec vyšetruje ako prečin podvodu.

Žena vo veku 33 rokov z Prešovského kraja naletela podvodníkovi, ktorý jej cez internetový inzerát ponúkal automobil za 4 880 eur. Podľa policajtov žena po e-mailovej korešpondencii podvodnému predajcovi zaslala zálohu vo výške polovice ceny vozidla.

Sumu 2 440 eur mu poslala prevodom po tom, ako ju uistil, že auto sa síce nachádza v Španielsku, ale je evidované na Slovensku a peniaze zo zálohy sú potrebné na jeho prevoz prepravnou spoločnosťou.

Po tom, ako kupujúca v dobrej viere poslala peniaze na mužom poskytnuté číslo účtu, ju požiadal aj o zvyšnú časť peňazí bez toho, aby auto doručil a odovzdal.

Žena následne spozornela a zostávajúcu sumu mu odmietla poslať. Keď neskôr muž prestal reagovať na jej správy a po aute nebolo ani stopy, obrátila sa na políciu, ktorá už vo veci začala trestné stíhanie pre prečin podvodu.

platobná karta, nakupovanie online, e-shop
Zdroj: Pexels/Negative Space/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia