Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
21. marca 2023, 9:53
Čas čítania 0:48

Kočner pomáha polícii, na NAKA strávil už dva dni. Rozpráva o kľúčových kauzách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Advokát Para tvrdí, že za výpovede Kočnera nedostali nič sľúbené.

Marian Kočner odsúdený za podvod so zmenkami bol už minimálne dvakrát vypovedať na NAKA, pričom na mieste „strávil prakticky celý deň“, informujú Aktuality. Podnikateľ dobrovoľne vypovedal v kauzách justičnej mafie, ktoré dostali názvy Búrka a Víchrica. 

Ako uvádzajú Aktuality s odkazom na advokáta Kočnera Mareka Paru, jeho klient chce „povedať pravdu a uviesť veci na pravú mieru“. Samotný Para však nebol počas výsluchov na NAKA prítomný. Nemá preto konkrétne informácie o tom, čo Kočner dlhé hodiny policajtom rozprával.

Para tvrdí, že sa na výsluchoch nezúčastnil, aby nikto nemohol spochybniť, že jeho odpovede koordinoval advokát. Podľa Paru za výpovede Kočnera nedostali nič sľúbené a nič vraj ani neočakávajú. Aktuality však upozorňujú, že v kauzách Donovaly a Báč môže prísť Kočner o majetok v hodnote miliónov eur, ak ho uznajú vinným. 

Portál Topky s odvolaním sa na uznesenie nitrianskeho vyšetrovateľa z konca februára 2023 informoval, že Kočnera už vylúčili na samostatné konanie vo veci týkajúcej sa justičnej mafie. Bývalý podnikateľ údajne „vyjadril ochotu objasniť skutky, ktoré sú predmetom aj tohto trestného stíhania, ako aj iné skutky, ktoré sú predmetom trestných stíhaní vedených v pracovnej skupine Hmla“.

Pracovná skupina Hmla vyšetruje práve prípady Búrka a Víchrica, pri ktorých zadržali sudcov bratislavských súdov vrátane Moniky Jankovskej.  

Kočner
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia