Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
20. marca 2023, 14:01
Čas čítania 0:49

ZOZNAM: Reťazce na Slovensku zastropovali ceny potravín. Pozri si kompletné tabuľky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské domácnosti zasiahlo výrazné zdražovanie potravín. Obchodný reťazec Kaufland sa rozhodol pripojiť k iniciatíve obchodných reťazcov a zastropovať ceny vybraných produktov na najbližšie tri mesiace.

AKTUALIZOVANÉ 20. 3. o 16.50 h: Ceny už zastropovali aj Billa a Terno.

Svetová inflácia a výrazné zdražovanie zasiahlo aj Slovákov, vláda preto zareagovala zastropovaním cien stoviek rôznych produktov. Aj keď zatiaľ presne nikto nevie, ako bude táto novinka vyzerať v praxi, prvý reťazec už reaguje zmenou cien 100 základných produktov. Aplikuje na ne dlhodobú zľavu 15 percent.

Kaufland uvádza, že dlhodobé zlacnenie sa týka vyše sto položiek v sortimente ako mlieko, maslo olej, ryža či cestoviny a viditeľne uľaví peňaženkám zákazníkov.

Príčinu zdražovania Kaufland vidí v raste cien energií, cien komodít na medzinárodných trhoch a tiež vo vysokej miere inflácie. Podľa údajov Štatistického úradu SR slovenské domácnosti najviac zasiahlo zdražovanie mäsa o vyše 18 percent a mlieka, syrov a vajec o viac ako 20 percent.

„Od 20. marca 2023 v našom obchodnom reťazci zlacnie viac ako sto potravín bežnej spotreby, ktoré zákazníci nakupujú najčastejšie. Ide o dlhodobé zníženie cien, ktoré sa týka tovaru zo sortimentu čerstvých potravín ako chlieb, mlieko či zemiaky a tiež trvanlivých potravín,“ informuje Kaufland Slovensko. 

Všetky produkty so zastropovanými cenami budú v predajniach Kaufland označené nálepkou a logom „Protiinflačná garancia“. 

Toto je zoznam zlacnených potravín v Kauflande: 

Toto je zoznam zlacnených potravín v Bille:

zastropené ceny billa
Zdroj: Billa

Toto je zoznam zlacnených potravín v Terne: 

zoznam zastropených cien terno
Zdroj: Terno
Domov
Zdieľať
Diskusia