Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Kamila Šebestová
15. marca 2023, 15:45
Čas čítania 0:30

Peter Pellegrini: Transrodoví ľudia neohrozujú tradičnú rodinu. Nerobme z toho vojnu (Anketa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Peter Pellegrini: Transrodoví ľudia neohrozujú tradičnú rodinu. Nerobme z toho vojnu (Anketa)
Zdroj: Refresher News

Pýtali sme sa poslancov, či podporia nový návrh z dielne konzervatívcov. Ak by prešiel, znemožnil by transrodovým ľuďom právnu tranzíciu.

Skupina ultrakonzervatívnych poslancov z klubov OĽaNO a Sme rodina sa snaží sťažiť život transrodovým ľuďom. Do parlamentu predložili návrh zákona, ktorý by znemožnil transrodovým ľuďom zmeniť rodné číslo v občianskom preukaze. V praxi by to znamenalo, že by nemohli prejsť právnou tranzíciou.

Poslancov v parlamente sme sa v ankete pýtali, čo hovoria na tento kontroverzný zákon a ako celkovo vnímajú tranzíciu. Kým niektorí považujú transrodových ľudí za ohrozenie tradičnej rodiny, iní sa ich zastávajú. „Transrodoví ľudia neohrozujú tradičnú rodinu. Nerobme z toho vojnu,“ hovorí predseda Hlasu Peter Pellegrini. 

Tento návrh zákona by transrodovým ľuďom veľmi skomplikoval život. Búria sa proti nemu viaceré neziskové organizácie, ktoré bojujú za práva LGBTI+ ľudí, vrátane Iniciatívy Inakosť či Dúhy.sk. Poslanci o ňom budú hlasovať počas aktuálnej schôdze. Viac sa dozvieš v našej ankete.

Domov
Zdieľať
Diskusia