Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. marca 2023 o 20:49
Čas čítania 0:35

Starosta pri Prešove riadi dedinu s 1 300 obyvateľmi, zarába ako vrcholový politik. Dal si odhlasovať najvyšší možný plat

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obec Žehňa v Prešovskom kraji má 1 300 obyvateľov. Jej starosta bude odteraz zarábať viac ako 4 500 eur.

Starosta obce Žehňa Atila Géňa je vo funkcii len pár mesiacov a už mu poslanci odhlasovali navýšenie platu o 60 %, informuje TV Markíza. 

Obec Žehňa v Prešovskom kraji má 1 300 obyvateľov a jej starosta bude odteraz zarábať viac ako 4 500 eur. Podľa poslancov si štedré navýšenie zaslúži. Za obdobie v úrade upravil mzdy zamestnancom škôlky a školy podľa tried a plánuje ďalšie inovácie. Na zozname plánov má starosta prístavbu materskej školy, výstavbu novej základnej školy aj výstavbu zberného dvora. So svojím platom sa chce podeliť. Prispievať plánuje napríklad na obedy pre seniorov.

Pred štyrmi rokmi Géňa zatajil svoju kriminálnu minulosť a Ústavný súd voľby v Žehni zrušil.
Bol stíhaný za podvod, spreneveru aj za sexuálne obťažovanie maloletého chlapca, pripomenula TV Markíza. V tom čase však tvrdil, že o nich nevedel. Teraz bude šéf obce s kriminálnou minulosťou poberať plat vyšší ako primátori mnohých okresných miest na Slovensku. 

starosta, Žehra
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia