Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. marca 2023, 6:46
Čas čítania 0:57

Mikulec kúpil vrtuľník na záchranárske zásahy, ale používať ho nemôžu. Vraj išlo o pochybné obstarávanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové stroje podľa rezortu Slovensko potrebuje pre nedostupnosť náhradných dielov pre súčasné lietajúce vrtuľníky.

Ministerstvo vnútra SR plánuje odvolať sa voči opatreniu Okresného súdu Malacky, ktorý mu predbežne zakázal používať vrtuľník potrebný na zásahy polície, hasičov a horskej služby. Na opatrenie súdu poukázali Hospodárske noviny.

„MV nebude detailne komentovať prebiehajúce súdne konania ani postupy rozhodovania súdov. Konštatovanie, že ministerstvo porušuje zákon, je predčasné a rezort sa plánuje voči rozhodnutiu Okresného súdu Malacky odvolať,“ uviedla hovorkyňa ministerstva. Podotkla, že nákup vrtuľníka je plne v súlade s platnou legislatívou na základe legitímneho nástroja, ktorý umožňuje verejné obstarávanie.

„Nákup vrtuľníka, ktorý schválila vláda, rezort zrealizoval za jediným účelom – a tým je zabezpečenie pomoci zo vzduchu občanom tejto krajiny. Policajný zbor, Hasičský a záchranný zbor, Horská záchranná služba potrebovali pre zásahy za účelom pomoci ochrániť zdravie, životy a majetky občanov nový stroj, preto na základe rozhodnutia vlády chcel rezort pre príslušné zložky stroje nakúpiť,“ skonštatovala.

Hlas plánuje podať trestné oznámenie

Nové stroje podľa rezortu Slovensko potrebuje pre nedostupnosť náhradných dielov pre súčasné lietajúce vrtuľníky. 

„Nákup vrtuľníka je v súlade s koncepciou rozvoja Leteckého útvaru MV SR a vyšiel z detailného porovnania prevádzkových parametrov jednotlivých vrtuľníkov, pričom tým najdôležitejším kritériom bolo výkonovo sa čo najviac priblížiť k dosluhujúcim Mil 171,“ doplnila hovorkyňa.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Nákup vrtuľníka kritizuje mimoparlamentný Hlas-SD, hovorí o pochybných a protizákonných nákupoch. V tejto súvislosti vyzýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby okamžite odňala Romanovi Mikulcovi poverenie na riadenie ministerstva vnútra. Poslanec Národnej rady pôsobiaci v Hlase-SD Matúš Šutaj Eštok zároveň avizoval, že na Mikulca podá trestné oznámenie.

Roman Mikulec.
Na Romana Mikulca chce strana Hlas-SD podať trestné oznámenie. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia