Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
21. februára 2023 o 8:39
Čas čítania 1:06

Podrežem jej krk a vychutnám si, ako reve. Nové informácie o košickom lekárovi Štefanovi naznačujú, prečo chcel zavraždiť šéfku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fakultu a kliniku o jeho správaní nikto neinformoval.

37-ročný lekár z Košíc Štefan S. sa vyhrážal svojim kolegom a podľa SMS správ chcel pílou podrezať hrdlo vlastnej šéfke. Väzobne stíhaný muž je lekárom z I. internej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach a zároveň učí na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika. Fakulta aj klinika však vraj o jeho správaní nevedeli, pretože ich nikto neinformoval, uvádza Korzár. 

Podľa prvotných informácií bol na prednáške v Žiline, ktorá nedopadla podľa predstáv, a zrejme sa bál, že príde o prácu. Kolegyni písal výhražné správy pre šéfku, ktorej chcel podrezať krk alebo ju zastreliť. 

Svedkyňa, ktorá dostala SMS správy o nápade na vraždu nadriadenej Štefana S., už vypovedala na polícii. Ďalší kolegovia vraveli, že mal nevyspytateľné správanie a údajne aj samovražedné vyjadrenia.

„Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice bude plne súčinná pri riešení prípadov, ktorými sa zaoberajú orgány činné v trestnom konaní. V tejto chvíli nemáme od orgánov činných v trestnom konaní žiadne informácie k tomuto prípadu,“ vyjadrila sa Monika Krišková z komunikačného odboru UNLP pre Korzár.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

„O zdravotnom a duševnom stave spomínaného pracovníka sme nemali žiadnu vedomosť, keďže nás o ňom sám neinformoval, a zo zákona sú všetky informácie o zdravotnom stave pacienta a iné informácie osobného charakteru prísne dôverné,“ dodala k téme hovorkyňa LF UPJŠ Jaroslava Oravcová.

Vedenie fakulty podľa hovorkyne nemalo na Štefana S. žiadne sťažnosti týkajúce sa jeho správania. Nevedeli ani o tom, že by u neho niekedy jeho kolegovia videli v práci zbraň.

„Absolútne šokujúca pre nás je informácia, že sa dotyčný vyhrážal, že niekoho zabije, konkrétne dekana alebo prodekana. Je namieste otázka, prečo osoba disponujúca takouto informáciou vôbec nekonala a neinformovala o týchto závažných skutočnostiach vedenie fakulty a orgány činné v trestnom konaní,“ vyhlásila hovorkyňa.

Kočice
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia