Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. februára 2023 o 14:28
Čas čítania 1:08

Polícia vyzýva Slovákov, aby zahltili e-maily ruskej armády a veľvyslanectva. Toto tlačivo im posielajte, odkazujú v statuse

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tlačivo, ktoré polícia zverejnila, obsahuje výzvu k mieru a zastaveniu mobilizácie.

Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku vyzýva, aby Slováci túžiaci po mieri na Ukrajine rozposielali špeciálne tlačivo na „správne miesto“.  

Reaguje tak na šírenie tlačív, ktorými sa chcú v posledných týždňoch Slováci vyhnúť nasadeniu na fronte v prípade mobilizácie, aj keď štátne úrady neustále zdôrazňujú, že sa žiadna mobilizácia slovenských obyvateľov nechystá. Polícia preto vymyslela vlastné tlačivo. 

„Áno, túžime po mieri a pokoji zbraní. Chceme spraviť všetko pre zastavenie mobilizácie. Už nemôžu ďalej zomierať. Ukončime to spoločne. Prikladáme pre Vás špeciálne tlačivo, ktorým môžete prispieť k mieru,“ píšu v statuse. Tlačivo je možné posielať na [email protected] a [email protected].

Upozorňujú však na to, že Rusko zaradilo Slovensko do zoznamu nepriateľských štátov, a preto odporúčajú použiť neoficiálnu e-mailovú adresu a miesto vlastného mena použiť pseudonym.

Chceme mier! Zastavte mobilizáciu!

„Ja dolupodpísaný/-á žiadam týmto listom Ministerstvo obrany Ruskej federácie o zastavenie priebehu mobilizácie a akejkoľvek ďalších mobilizácií v súvislosti s vojnou na Ukrajine.


Ako občan/občianka Slovenskej republiky si prajem na Ukrajine mier, som proti vojne a nechcem sa už viac pozerať na úmrtia vojakov Ruskej federácie. Posielanie ďalších a ďalších ruských vojakov na Ukrajinu predlžuje celý konflikt a takouto cestou sa mier tak rýchlo nedostaví.


Ďakujem za pochopenie. S pozdravom a prianím skorého zastavenia mobilizácie a príchodu mieru.“


Я нижеподписавшийся/нижеподписавшаяся этим письмом требую Министерство обороны Российской Федерации остановить текущую мобилизацию и любые последующие мероприятия подобного рода в связи с войной на Украине.
Как гражданин/гражданка Словацкой Республики я желаю мир Украине, я против войны, и я больше не хочу смотреть на смерть солдат Российской Федерации. Отправка всё большего количества российских солдат на Украину ведёт к продолжению всего конфликта, и таким образом мир не сможет настать быстро.
Спасибо за понимание. С искренними пожеланиями о скорейшем прекращении мобилизации и наступлении мира.
Domov
Zdieľať
Diskusia