Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. februára 2023, 8:37
Čas čítania 0:59

Pellegrini rázne odmietol, že by chcel sedieť vo vláde s Kaliňákom. Pri otázke na Fica sa zasmial a zopakoval postoj z minulosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéf momentálne najsilnejšej strany v prieskumoch sa vyjadril, že si svoje rozhodnutie vládnuť s Robertom Ficom zatiaľ nerozmyslel.

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini v televíznej relácii Na telo odpovedal na otázku, či si vie predstaviť, že by v jednej vláde sedel s bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Pellegrini jediným slovom „nie“ zodpovedal otázku, či by Kaliňák mohol v prípadnej budúcej vláde zastávať pozíciu ministra vnútra, čo Pellegrini rázne odmietol.

Robert Kaliňák sa tiež vyjadril, že možno sa po pauze vráti späť do politiky. Volajú ho tam podľa neho „nezákonné obvinenia“. „Dvojka (na kandidátke) určite nebudem,“ odpovedal na otázku moderátora diskusnej relácie Na telo Michala Kovačiča.

Pellegrini už v minulosti tvrdil, že si nevie predstaviť vládnuť ani so šéfom Smeru. „Ja osobne si neviem predstaviť sedieť v jednej vláde s Robertom Ficom.“ V nedeľňajšej relácii svoje slová z minulosti potvrdil, keď ho s nimi moderátor opätovne konfrontoval: „Ja som zatiaľ povedal toto a toto ani nemením.“

Na otázku, či nechce prejsť ľuďom cez rozum tak, že by sa on stal predsedom parlamentu a Fico napríklad ministrom, a teda členom vlády, odpovedal, že takéto konšpirácie odmieta.

Kaliňáka obvinili z podplácania

Robert Kaliňák je v súčasnosti opäť obvinený z podplácania. Ide o kauzu, v ktorej vypovedá spolupracujúci obvinený František Imrecze. Ten tvrdí, že mu po nástupe do funkcie šéfa finančnej správy mesačne doplácal peniaze k platu oligarcha Jozef Brhel.

Dôvodom vraj bolo, že sa vzdal vysokej manažérskej pozície, na ktorej zarábal približne 24-tisíc eur mesačne. „Kaliňák ma poslal za Jozefom Brhelom a povedal, že si mám skúsiť dohodnúť kompenzáciu mzdy v hodnote 200-tisíc ročne,“ povedal podľa portálu Pluska František Imrecze policajtom.

12. februára 2023, 14:05 Čas čítania 1:34 Voľby by vo februári vyhral Hlas, Dzurindova Modrá koalícia začína s dvoma percentami Voľby by vo februári vyhral Hlas, Dzurindova Modrá koalícia začína s dvoma percentami
Domov
Zdieľať
Diskusia