Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
8. februára 2023, 11:30
Čas čítania 0:42

Bývalý kandidát na prezidenta oznámil veľký návrat do slovenskej politiky. Za pecou sedieť nebudem, odkazuje Mistrík

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Mistrík oficiálne oznámil, že plánuje vstúpiť do politiky.

Vedec Robert Mistrík plánuje vstup do politiky. Nekonkretizoval zatiaľ, s ktorou stranou debatuje. Pre TASR zdôraznil, že preferuje kultivovanú spoluprácu demokratických síl.

„Pripravujeme konkrétne kroky na vytvorenie novej politickej nádeje pre Slovensko,“ uviedol Mistrík. Na otázku, či má bližšie k prípadnému projektu Eduarda Hegera alebo k Mikulášovi Dzurindovi a jeho Modrej koalícii, odpovedal, že spoluprácu by poňal širšie a nie úzkoprso. 

V súčasnej situácii považuje za jediné racionálne riešenie kultivovanú spoluprácu demokratických síl, spojenia osvedčených a nových tvárí a hľadanie najlepších odborných riešení.

„Mali by sme už konečne skončiť s kikiríkaním na malých a ešte menších smetiskách a začať hľadať zmysluplný ekonomický, vzdelávací, zdravotnícky, sociálny a zahraničnopolitický program pod jednou vlajkou. Ešte nie je neskoro,“ dodal.

Za pecou sedieť nebudem

Na otázku, či zvažuje kandidatúru na prezidenta alebo skúsi kandidovať do parlamentu, reagoval, že všetko závisí od situácie v najbližších mesiacoch. „Za pecou sedieť určite nebudem,“ uzavrel.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Mistrík už v minulosti kandidoval na prezidenta SR, z boja odstúpil v prospech Zuzany Čaputovej. Verejnosti sa opäť pripomenul počas pandémie nového koronavírusu. Ako odborník sa angažoval pri hľadaní a riešení opatrení.

Robert Mistrík.
Robert Mistrík. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia