Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2023, 10:57
Čas čítania 0:50
Martin Adam Pavlík

Na Pohode vystúpi aj britský raper Central Cee. Na Spotify dosiahol miliardu streamov

Na Pohode vystúpi aj britský raper Central Cee. Na Spotify dosiahol miliardu streamov
Zdroj: Festival Pohoda
HUDBA FESTIVAL POHODA HUDBA RAP
Uložiť Uložené

Od šiesteho do ôsmeho júla vystúpi na trenčianskom letisku opäť mnoho prestížnych interpretov a kapiel.

Do line-upu tohtoročného Pohoda festivalu, ktorý je každoročne na letisku v Trenčíne, pribudol Central Cee, jeden z najstreamovanejších a najznámejších britských raperov. Organizátori o tom informovali na Facebooku.

Central Cee sa dokonca stal prvým UK raperom, ktorý na Spotify dosiahol miliardu streamov a k najstreamovanejším umelcom patrí aj na Slovensku. Jeho singel Doja pravdepodobne poznáš z Tiktoku aj ty. Viac o jeho príbehu si prečítaš v našom rozsiahlom profilovom článku.

Odporúčané
Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš 22. novembra 2022, 16:30

„Pre Pohodu je potvrdenie Central Ceeho mimoriadna udalosť. Momentálne jeden z najvychytenejších raperov na svete odohrá svoj koncert na hlavnom pódiu v sobotu,“ povedal riaditeľ festivalu Michal Kaščák.


„Po parádnej skúsenosti so Skeptom, na ktorého koncert mnohí doteraz spomínajú, pôjde o ďalší fantastický zážitok s tým najaktuálnejším, čo sa dá na hip-hopovej scéne počuť. Očakávame ďalší zlomový moment pre náš festival,“ dodal.


Na Pohode vystúpia v júli aj britská raperka Shygirl, americká pesničkárka Suzanne Vega či  kapela Wet Leg, ktorá získala len v pondelok dve ceny Grammy. Zo štyroch nominácií hudobníčky premenili na výhru polovicu z nich.

Americká Národná akadémia hudobného umenia a vied ich debut ocenila v kategórii Najlepší alternatívny hudobný album roku 2022. Britky porazili také mená ako Arcade Fire (WE), Björk (Fossora), Big Thief (Dragon New Warm Mountain I Believe in You) a Yeah Yeah Yeahs (Cool It Down).

Domov
Zdieľať
Diskusia