Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
3. februára 2023, 10:22
Čas čítania 0:36

Agresivita Slovákov stúpa, ukázal prieskum. Najviac ju pociťujú voliči Progresívneho Slovenska a Smeru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nárast pociťujú najmä ženy a ľudia so stredoškolským vzdelaním.

Slováci sú agresívnejší, ukázali výsledky z prieskumu agentúry AKO pre TV Joj. Prieskum sa uskutočnil od 10. do 16. januára 2023 a zúčastnilo sa na ňom tisíc respondentov. Mohli si vybrať len jednu z vopred určených odpovedí na otázku Máte alebo nemáte vy osobne pocit, že sa vo vašom okolí zvýšila agresivita ľudí a ich vzájomné útoky?

Viac ako 53 % ľudí spozorovalo, že agresivity je v ich okolí viac a stupňuje sa aj počet útokov medzi ľuďmi. 44,5 % ľudí nespozorovalo nárast agresie vo svojom okolí.

Najviac pociťujú nárast agresivity ženy, ľudia vo veku 34 až 65 rokov a ľudia so stredoškolským vzdelaním a s maturitou. Paradoxom prieskumu je, že najviac agresivity vo svojom okolí pozorujú strany Smer-SD a Progresívne Slovensko, ktoré majú voličov z diametrálne odlišného spektra. 

Výrazný nárast nezaznamenali najčastejšie muži, ľudia s nižším vzdelaním alebo naopak s tým najvyšším. V nižšej miere ho pociťujú obyvatelia Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja a občania maďarskej národnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia