Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2023, 18:04
Čas čítania 0:43

Bratislavčan zabil svojho psa tesárskym kladivom. Nechal ho umierať v bolestiach, teraz mu hrozí pobyt za mrežami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinený muž údajne usmrtil psa bez primeraného dôvodu.

Vyšetrovateľ enviropolície obvinil Bratislavčana G. V. zo spáchania úmyselného trestného činu týrania zvierat. Muž údajne v októbri minulého roka tesárskym kladivom opakovane udrel do hlavy svoju osemročnú sučku plemena maďarský stavač hnedej srsti.

Muž svojmu psovi tak spôsobil dve rany na hlave a znemožnil mu pohyb. „V dôsledku čoho bol pes paralyzovaný bolesťou, avšak na následky spôsobeného zranenia bezprostredne neuhynul,“ priblížila policajná hovorkyňa. Zároveň doplnila, že telo psa neskôr našli v poli.

„Obvinený vraj psa usmrtil bez primeraného dôvodu, čím svojím konaním porušil zákaz týrania zvierat podľa zákona o veterinárnej starostlivosti, a teda úmyselne utýral psa úderom tesárskeho kladiva do hlavy a kopaním do neho,“ vyhlásila hovorkyňa.

Policajti varujú pred týraním zvierat

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním.

„Takéto konanie sa považuje za trestný čin a môže byť potrestané odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ upozornili policajti.

Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha vyššie uvedený čin na viacerých zvieratách, alebo na verejnom mieste či na zvierati, ktoré je chránené zákonom.

Domov
Zdieľať
Diskusia