Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2023, 14:30
Čas čítania 3:35
Jakub Paulík

„Gay bomba“ mala z vojakov spraviť homosexuálov. Chemikáliami chceli u nich vyvolať aj zápach z úst či plynatosť

„Gay bomba“ mala z vojakov spraviť homosexuálov. Chemikáliami chceli u nich vyvolať aj zápach z úst či plynatosť
Zdroj: Universal Pictures
ZAUJÍMAVOSTI BOMBA GAY BOMBA VOJENSKÁ TECHNIKA VOJNY
Uložiť Uložené

Vzájomná príťažlivosť by ich vyradila z boja. Tak znela jedna časť plánu z projektu, na ktorý si vedci pýtali milióny dolárov.

Vieš si predstaviť existenciu bomby, ktorá by z ľudí spravila homosexuálov alebo by vyvolala plynatosť? Aj keď to znie bláznivo, s týmto návrhom skutočne prišli v 90. rokoch vedci v USA.

Na bizarný projekt, ktorého vývoj mal trvať asi 6 rokov, si pýtali 7,5 milióna dolárov. Tento bizarný nápad sa im našťastie nepodarilo vytvoriť a neskôr si zaň vyslúžili parodizujúce ocenenie známe ako Ig Nobelova cena.

Na Refresheri nájdeš množstvo netradičných tém, o ktorých si možno nikdy predtým nepočul. Prečítaj si o tom, ako v Česku prebiehajú postapokalyptické zápasy žien v blate, po čom túži koprofil Martin, ktorého priťahujú fekálie, a ako vyzerajú sexuálne hry, keď sa jeden z partnerov stane nábytkom. Aj tento obsah vzniká s podporou členov klubu Refresher+.
Základné fakty o sexuálnej orientácii:

Podľa vedcov a ich výskumov neexistuje jeden konkrétny faktor, ktorý by dokázal ovplyvniť alebo zmeniť sexuálnu orientáciu. Neexistuje žiadna relevantná štúdia, ktorá by preukázala, že by feromóny dokázali ovplyvniť sexuálnu orientáciu. Všetky národné organizácie duševného zdravia sa zhodujú na tom, že nejestvuje adekvátny vedecký výskum podporujúci konverznú terapiu (zmena sexuálnej orientácie – pozn. red.). Podpora týchto pseudoterapií, naopak, zhoršuje stigmatizáciu ľudí na základe ich sexuálnej orientácie.

Zdroj: Americká psychologická asociácia
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pxhere/CC0 Public Domain

„Homosexuálna extáza“ mala vyradiť vojakov z boja

Po výbuchu bomby by nepriateľských vojakov zasiahla chemikália, ktorá by z každého muža so zbraňou spravila gaya. Vojaci, ktorých by zrazu začali priťahovať muži, by boli vyvedení z miery natoľko, že by prestali adekvátne bojovať. Takto nejako mala podľa návrhu vedcov fungovať nesmrtiaca zbraň prezývaná ako gay bomba.

Odporúčané
OPPENHEIMER: Takto vyzeral skutočný život vedca, ktorý vyrobil atómovú bombu OPPENHEIMER: Takto vyzeral skutočný život vedca, ktorý vyrobil atómovú bombu 21. júla 2023, 14:30

S informáciou o návrhu tejto bomby, ktorý môže vyznieť ako nevydarený vtip, prišla medzinárodná mimovládna organizácia Sunshine Project, ktorá poukazovala na prípady vojenského zneužívania biologických zbraní.

Ako uvádza The Guardian, jej členovia využili zákon o slobodnom prístupe k informáciám a dostali sa k odtajnenému trojstranovému návrhu Wrightovho laboratória amerických vzdušných síl v Daytone v Ohiu z roku 1994, v ktorom vedci prišli s vyššie opísaným konceptom.

V dokumente sa píše o bombe naplnenej chemikáliou na báze feromónov, ktorá by v ľuďoch podnietila homosexuálnu orientáciu. Podľa predstáv mala chemikália vypustená výbuchom bomby vojsť do tela vojakov nepriateľa cez kožu alebo pľúca. Vojaci by tak miesto bojovania boli príliš zaneprázdnení „homosexuálnou extázou“, uvádza britský akademický časopis BMJ

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 130054 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako mala gay bomba podľa návrhu fungovať.
  • Ako americký rezort obrany vnímal v minulosti vojakov gayov.
  • Ako na zverejnené dokumenty reagoval Pentagón.
  • Čo vieme o bombách, ktoré mali spôsobovať plynatosť či zápach z úst.
  • Ako chceli vedci poštvať proti vojakom agresívne potkany či osy.
Domov
Zdieľať
Diskusia