Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. januára 2023, 16:39
Čas čítania 1:04
Martin Adam Pavlík

Odborníčka na upratovanie a autorka bestsellera Marie Kondo: Po narodení tretieho dieťaťa som prijala neporiadok

Odborníčka na upratovanie a autorka bestsellera Marie Kondo: Po narodení tretieho dieťaťa som prijala neporiadok
Zdroj: Youtube/@Marie Kondo
ZAUJÍMAVOSTI MARIE KONDO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Úspešná autorka sa zverila o tom, ako jej materstvo zmenilo pohľad na svet.

Populárna odborníčka na organizovanie a upratovanie Marie Kondo, ktorá napísala bestseller The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing v rozhovore pre Washington Post priznala, že po tom, ako sa jej narodilo tretie dieťa, začala prijímať neporiadok a nevenuje upratovaniu toľko pozornosti.

„V mojom dome je síce neporiadok, ale spôsob, akým trávim čas, je pre mňa v tomto období v tejto fáze môjho života ten správny,“ povedala Japonka. Vraj sa snahy o to, mať stále doma čisto, už vzdala. „Uvedomujem si, že to, čo je pre mňa dôležité, je užívať si čas strávený so svojimi deťmi doma,“ pokračovala.

„Tesne po narodení mojej staršej dcéry som sa cítila neschopná. Nevedela som si odpustiť, že nedokážem riadiť svoj život tak ako predtým,“ zverila sa. „Potom ako som porodila svoju druhú dcéru, som svoju potrebu dokonalosti úplne opustila. Po treťom dieťati som zaneprázdnenejšia ako kedykoľvek predtým, takže som sa zmierila s tým, že nemôžem upratovať každý deň – a to je v poriadku,“ dodala Kondo.

Ako píše Independent, Marie Kondo, ktorá momentálne žije v Kalifornii, sa stala populárnou najmä vďaka svojej jedinečnej technike upratovania zvanej KonMari. Načrtla ju už vo vyššie spomínanej knihe. Od jej vydania v roku 2011 sa predalo viac ako šesť miliónov výtlačkov po celom svete. Kondo má na Instagrame vyše štyri milióny sledovateľov. 

Odborníčka nabáda k tomu, aby si ľudia najprv rozdelili osobné vecí do určitých kategórií, počnúc oblečením, knihami, papiermi, rôznymi predmetmi a sentimentálnymi predmetmi. Ďalším krokom je zistiť, ktoré z týchto vecí u vás „vyvolávajú radosť“ a na základe toho ich vyselektovať. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marie Kondo (@mariekondo)

Domov
Zdieľať
Diskusia