Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
25. januára 2023, 12:30
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: Dušan Dědeček, ktorý opitý autom usmrtil piatich ľudí, zostáva vo väzbe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred niekoľkými dňami požiadal o prepustenie, súd mu nevyhovel.

Dušan Dědeček, ktorý na zastávke v Bratislave opitý zrazil piatich ľudí, ostáva vo väzbe. Dnes sa Dědeček opäť postavil pred súd, ktorý nevyhovel jeho žiadosti o prepustenie. Ako prvý o tom informoval portál tvnoviny.sk.

V stredu o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I, keď zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti obvineného bude rozhodovať bratislavský krajský súd.

Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Väzobne stíhaný je od októbra 2022 pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.


Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval vlani 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Domov
Zdieľať
Diskusia