Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2023, 12:33
Čas čítania 1:58
Denisa Šútorová

Internet si uťahuje z nevydareného plagátu Titanicu k jeho 25. výročiu. Rose by do vlasov skryla celý ľadovec, smeje sa fanúšička

FILMY A SERIÁLY TITANIC
Uložiť Uložené

„Kto bol zodpovedný za plagát? Spravil by som to lepšie s Picsartom,“ napísal jeden z fanúšikov na Twitteri. Novinka k 25. výročiu filmu Jamesa Camerona má na sebe niekoľko neodpustiteľných chýb.

Jeden z najúspešnejších filmov všetkých čias Titanic sa na počesť svojho 25. výročia vráti do kín už 10. februára. Okrem nostalgie, ktorú vyvoláva vášnivý príbeh Jacka a Rose, však veľký comeback priniesol aj zmiešané reakcie fanúšikov. Tie vyvolala práve nová verzia plagátu, na ktorej si internet všimol niekoľko malých a neodpustiteľných chybičiek. Twitter hovorí, že je to čistý „chaos“ a plagát je podľa ľudí „otrasný“. 

Jedna z fanúšičiek na Twitteri naráža na grafickú stránku plagátu a nevydarenú retuš. Leonardova ruka vyzerá ako ruka bábiky Kena a jeho blonďavý prameň vlasov sa neprirodzene ocitá vo vlasoch Kate. „Možno to mali dať človeku, ktorý sa v tom naozaj vyzná,“ napísala. Niekto druhý zase napísal: „Kto bol zodpovedný za plagát? Spravil by som to lepšie s Picsartom.“ 

Spisovateľka a reportérka Hunter Harrisová okomentovala vlasy Rose s otázkou: „Prečo má dva rôzne účesy?“ Keď sa pozrieš na plagát, vyzerá to naozaj tak, že Kate Winslet má rozdvojenú osobnosť. Kým vlasy na ľavej strane majú len jemné vlny, hriva napravo pripomína trvalú. Používateľ Federico na Twitter napísal: „Tento plagát je... myslím jej vlasy... je to... pozriem si film, ale... tento plagát. Ježiš, pomôž mi.“

Na obhajobu rozdielnych účesov Rose však už na Twitteri vznikli aj „racionálne“ vysvetlenia. Jedna z fanúšičiek sa podelila o svoju teóriu: „Dva rôzne účesy Rose reprezentujú dve rôzne osobnosti Rose. Jedna strana je správna, taká, aká by mala byť podľa jej mamy a vyššej spoločnosti, a druhá strana, dole, je slobodná, akou sa cítila, keď bola s Jackom,“ napísala.

Odporúčané
Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala 22. júna 2023, 19:00

Podľa internetu a viacerých zahraničných médií však ide len o naozajstný editorský fail. Na kučery vtipne reaguje aj ďalšia fanúšička: „Mohla by do nich skryť celý ľadovec,“ smeje sa.

V porovnaní s prvou verziou plagátu z roku 1998 má tohtoročný výtvor aj niekoľko zmien, napríklad ruka Leonarda objímajúca Kate je trochu rozmazaná, čo jej pridáva dávku pohybu a dramatickosti. V ľavom dolnom rohu nájdeme logo Titanicu, upravené k 25. výročiu, a hromadu štandardných podtitulkov. 

Veľmi minimalistický plagát Titanicu, na ktorom dominuje biela farba a objatie Jacka a Rose, má na prvý pohľad síce jednoduchú, no dobrú kompozíciu. Keď ho preskúmaš bližšie, tvojmu pozornému oku spomínané prešľapy určite neuniknú. 

Plagát filmu Titanic z roku 1998.
Plagát filmu Titanic z roku 1998. Zdroj: Titanic

Treba však uznať, že aj zlá reklama je reklama a aj tieto chybičky krásy na novom plagáte zaručene naženú ľudí do kín. O úspech premietania na počesť 25. výročia filmu sa však netreba báť najmä potom, ako James Cameron uviedol do kín svoj nový hit Avatar: The Way of Water, ktorý medzi rôznymi vekovými kategóriami spôsobil ošiaľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia