Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2022, 13:00
Čas čítania 7:50
Martin Adam Pavlík

Marek Bartl o dueli s Robom Pukačom vo FNC: Som skúsenejší boxer. Diváci môžu čakať dobrú bitku, možno aj zápas večera (Rozhovor)

Marek Bartl o dueli s Robom Pukačom vo FNC: Som skúsenejší boxer. Diváci môžu čakať dobrú bitku, možno aj zápas večera (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA BOX FIGHT NIGHT CHALLENGE MAREK BARTL MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vyspovedali sme jedného z najobľúbenejších MMA zápasníkov domácej scény.

Nech sa deje čokoľvek, vždy bojuje ako drak do poslednej sekundy a necháva v klietke dušu, aj keď je celý od krvi a bez síl. Najmä preto si získal srdcia tisícok fanúšikov na Slovensku aj v Česku. Do širšieho povedomia sa dostal vďaka prvej sérii reality šou Oktagon Výzva. 

Marek Bartl (28) je český MMA zápasník žijúci na Slovensku. Síce má, ako sám povedal, v ringu viac ako deväťdesiat zápasov v rôznych disciplínach, 27. decembra ho čaká premiéra v organizácii Fight Night Challenge (FNC), kde si zmeria sily v boxe so svojím bývalým tímovým kolegom Robom Pukačom

Bartl pre Refresher priblížil, čo môžeme čakať od zápasu s Pukačom, ale aj od jeho najbližšieho MMA zápasu vo februári, či aké sú jeho kariérne ciele. Okrem iného tiež exkluzívne prezradil jednu novinku a zmenu, ktorá ho čaká.

Marek Bartl.
Marek Bartl. Zdroj: Fortuna
V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.


Poďme najskôr k tvojmu pôvodnému súperovi, s ktorým si sa mal pobiť. Je ním Karol Ryšavý, ktorému však zlomil sánku Vlado Lengál na prvom turnaji Fabriq MMA. Čo vravíš na ten zápas a prekvapil ťa výsledok?

Prekvapený nie som, pretože stále vravím, že MMA je nevyspytateľný šport a vždy to je 50 : 50. Človek nikdy nevie, čo príde. Plus vedel som, že Vlado Lengál je skúsený strelec. Poznám ho veľa rokov a vedel som o jeho kvalitách.

Chceš s Karolom stále boxerský zápas a uzavrieť tú kapitolu po tom, ako sa uzdraví, alebo to už pre teba nie je zaujímavé?

Keď bude príležitosť a nebudem mať v tom čase dohodnutý žiaden zápas v MMA, nemám problém a môžeme ísť do toho, keď sa dá Karol dokopy. Neviem, kedy by mal byť ďalší turnaj FNC, ale pokojne na tom turnaji alebo na tom ďalšom. 

A čo odveta s Karolom v MMA? Prvý zápas vyhral on.

Musel by som sa k nej najskôr dopracovať, keďže Karol je v rebríčku Oktagonu nado mnou, pretože ja som mal veľa prehier. Ale po novom som prestúpil do inej váhy. Už som vo velterovej divízii (do 77 kilogramov, pozn. redaktora), takže ak on nepôjde tiež do „veltru“, asi sa už v MMA nestretneme.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 127463 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či by išiel do zápasu s Robom Pukačom aj pod pravidlami MMA. 
  • Aká je jeho predikcia zápasu s Pukačom.
  • Ako vníma zápasy Barona s Flexkingom a Aless s Dominikou Mirgovou.
  • Ako myslel skoršie vyjadrenie, že odídenci z Octagon Fighting Academy ukázali charakter.
  • Čo je jeho primárny cieľ v MMA.
Domov
Zdieľať
Diskusia