Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2022, 12:15
Čas čítania 1:29
Denisa Šútorová

Môj brat na mňa vrieskal, keď sme riešili budúcnosť vzťahu s Meghan, priznal princ Harry. Zradili ho vraj zamestnanci rodiny

ZAUJÍMAVOSTI BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA MEGHAN MARKLE NETFLIX PRINC HARRY
Uložiť Uložené

Harry v piatej epizóde odhalil pozadie ich odchodu z Británie.

Kontroverzný dokument Harry a Meghan, ktorý streamuje na Netflixe, vyvolal u publika zmiešané reakcie. Kým prvé tri epizódy dokumentu opisujú stretnutie dvojice a ich zamilované začiatky, ale aj kritiku britských médií, piata epizóda seriálu priniesla hotovú „bombu.“

Princ Harry, ktorý dopodrobna opisuje, ako sa stretol s rodinou, aby prebrali situáciu okolo „megxitu“ (termín, ktorým novinári nazývali odchod Harryho a Meghan z Británie a zároveň vzdanie sa ich kráľovských povinností). V dokumente priznal, že naňho princ William kričal.

„Bolo strašné, keď na mňa môj brat kričal a vrieskal a môj otec mi hovoril veci, ktoré jednoducho nie sú pravda.“ Stretnutie o tom, že by sa Harry a Meghan chceli vzdať kráľovských povinností a svojím spôsobom tak opustiť rodinu, vraj nedopadlo dobre a už vonkoncom neponúklo riešenie vtedajšej situácie.

Najhoršie na tom všetkom vraj bolo napätie medzi bratmi. Harry v dokumente povedal, že William sa vtedy postavil na stranu kráľovskej rodiny. Uznáva však, že to sa od neho ako od budúceho kráľa očakáva.

V piatej epizóde dokumentu Harry a Meghan odzneli silné priznania na adresu princa Williama.
V piatej epizóde dokumentu Harry a Meghan odzneli silné priznania na adresu princa Williama. Zdroj: Netflix/Harry and Meghan

Od Williama sa to očakávalo„Musíte pochopiť, že z perspektívy rodiny a najmä z jej perspektívy (kráľovnej) existuje návod, ako konať. A jej konečným poslaním, cieľom a zodpovednosťou je monarchia.“ Harry však okamžite dodal, že na svoju babičku nehádže žiadnu vinu.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Svojím spôsobom úplne chápal a očakával, že kráľovná bude postupovať podľa rád, ktoré dostala. Väčšina z informácii aj názorov, ktoré k nej prichádzali z rôznych zdrojov, sa niesli v duchu chápania megxitu ako útoku na monarchiu.

William a Harry
Zdroj: TASR/AP

Najšokujúcejším vyhlásením epizódy však bolo, že rodina konala v Harryho mene bez toho, aby o tom vedel. Potom ako sa Veľkou Britániou začali šíriť správy o konflikte medzi bratmi, vydal hovorca Williama a Harryho vyhlásenie, ktoré malo utíšiť klebety. Harry vraj o žiadnom plánovaní vyhlásenia nevedel.

„Po stretnutí som sadol do auta. Bolo mi povedané o spoločnom vyhlásení, ktoré bolo zverejnené v mojom mene a v mene môjho brata a ktoré potláčalo príbeh o tom, že nás William vyhnal z rodiny. Nemohol som tomu uveriť. Nikto sa ma nepýtal,“ povedal Harry.

Takisto dodáva, že nikto z rodiny a ani hovorcov ho nepožiadal o povolenie uviesť jeho meno vo vyhlásení, pričom naráža na to, ako sa rodina snažila chrániť Williama.

Domov
Zdieľať
Diskusia