Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
14. decembra 2022, 11:15
Čas čítania 0:51

Dušan Kováčik si vypýtal splátkový kalendár. Nemá vraj 100-tisíc na zaplatenie pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Už v minulosti sa sťažoval, že jeho rodina nemá peniaze na zaplatenie základných potrieb.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik bol uznaný v máji 2022 vinným a odsúdili ho a 8 rokov väzenia. Dostal aj peňažný trest 100-tisíc eur, ktorý však stále nezaplatil. Aktuality.sk píšu, že bývalý prokurátor sa domáha zaplatiť pokutu cez splátkový kalendár. 

„Odsúdený Dušan Kováčik peňažný trest doposiaľ nezaplatil, súdu prišlo dňa 28. septembra 2022 podanie prostredníctvom jeho obhajcu s ,návrhom na povolenie splácať peňažný trest po častiach podľa § 430/1b Trestného poriadku‘,“ napísala Aktualitám hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Napriek tomu, že Kováčik zarábal 100-tisíc eur ročne, jeho rodina vraj v čase, keď ho zavreli, nemala ani na plyn. 

V majetkovom priznaní za rok 2019 tvrdil, že vlastní hotovosť vo výške asi 75-tisíc eur a cenné papiere za 30-tisíc eur. Kováčik sa tiež preslávil tým, že si na svoj bankový účet plánoval vložiť 200-tisíc eur, ktoré mal údajne od brata. Bývalý špeciálny prokurátor sa však na súde sťažoval, že keď mu štát zablokoval účty, jeho rodina nemala peniaze ani na zaplatenie základných vecí, ako sú energie a lízing na auto.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Dušan Kováčik ako bývalý špeciálny prokurátor zneužil svoju funkciu na to, aby pomohol pri prepustení bývalého šéfa skupiny takáčovcov z väzby. Za vybavenie nepodania sťažnosti proti odvolaniu Ľubomíra Kudličku zobral Kováčik od mafiánov 50-tisíc eur, ktoré mu osobne odovzdal bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy SR Ľudovít Makó.

Domov
Zdieľať
Diskusia