Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2022, 12:43
Čas čítania 1:28
Daniel Mikolášik

Saul po dvoch rokoch vydal nový album. Chaos, Vtedy A Teraz je jeho umelecké vyznanie

HUDBA NAJNOVŠIE ALBUMY SAUL
Uložiť Uložené

Fanúšikovia sa zhodujú, že nový album je najúprimnejšou formou Saulovho sebavyjadrenia a percepcie.

Saul po dvoch rokoch vydáva nový album s názvom Chaos, Vtedy A Teraz. Člen skupiny Khans sa posledné roky sústreďuje viac na sólo tvorbu a presne taký je aj nový album. Z celkovo 16 skladieb sú takmer všetky bez hostí. Na albume okrem neho nájdeš len tri mená, no zato veľmi zásadné: Samey, WEN a Hasan z českého vydavateľstva Milion Plus.

Umelcom na Instagrame poďakoval za vloženie ich jedinečnej hudby a energie, ktorou prispeli. Okrem hostí spomenul aj Marka Bröstla, ktorý sa mu stará o zvuk, a ďalších, ktorí pridali ruku k dielu na albume.

Chaos, Vtedy A Teraz je veľmi melodický projekt a umelecké vyznanie s hlbokými a melancholickými textami, ako sme u Saula zvyknutí. Kvalitu podčiarkujú aj akustické nástroje v mnohých skladbách. Fanúšikovia sa zhodujú, že nový album je najúprimnejšou formou Saulovho sebavyjadrenia a percepcie.

Deň pred vydaním albumu sa na kanáli vydavateľstva WELOVEVERYSIMPLE, ktorého je súčasťou, objavil aj sprievodný videoklip k jednej zo šestnástich skladieb nachádzajúcich sa na Chaos, Vtedy A Teraz. Ide o track Dosť Hodín, ktorý Saulovi pomohli zložiť aj Nuri a František Bielik.

O mastering sa postaral Marko Bröstl a umelecký videoklip režíroval Adam Rohal. Ten sa ako kreatívny producent podieľal aj na druhom videoklipe ku skladbe Ringere z nového Saulovho albumu. Tá vyšla ešte 11. novembra, o hudbu sa okrem Saula postarali opäť Nuri, Marko Bröstl a Anna Servická a réžiu klipu mal na starosti Kristián Grupač. Atmosféricky, ale hlavne kvalitatívne sú klipy na podobnej veľmi vysokej úrovni.

Posledné mesiace bol Saul veľmi aktívny. Okrem nahrávania a dokončovania albumu sme boli svedkami aj jeho nezvyčajnej, no zaujímavej spolupráce s kapelou Billy Barman. Interpreti sa totiž rozhodli zlúčiť svoje koncerty do jedného. Vytvorili tak jedenapolhodinovú audiovizuálnu šou, ktorá mala len jeden problém. Nemala slabé miesto.

BB&Saul, Billy Barman
Zdroj: BB&Saul

Koncerty oboch interpretov bez jedinej prestávky spojil spoločný performance, počas ktorého sa vzájomne dopĺňali. Spoločné vystúpenie si fanúšikovia mohli vychutnať na konci novembra. Odohrali ich najprv v Košiciach a potom v Bratislave.

Redakcia Refresheru bola dokonca súčasťou jednej zo štúdiových skúšok Saula a kapely Billy Barman a následne aj spoločnej šou. Saul mal v tom čase obdobie finalizácie detailov, aby projekt dokončil s čo najlepším výsledkom. A nám nezostáva nič iné, ako uznať, že sa mu to podarilo na výbornú.

Boli sme na skúške pred koncertom Saula a kapely Billy Barman.
Boli sme na skúške pred koncertom Saula a kapely Billy Barman. Zdroj: Refresher/Bianka Zubková
Anketa:
Čo hovoríš na nový Saulov album?
Skvelý.
Priemerný.
Nič moc.
Ešte som ho nepočul.
Skvelý.
87 %
288 Hlasov
Priemerný.
3 %
9 Hlasov
Nič moc.
3 %
9 Hlasov
Ešte som ho nepočul.
7 %
24 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia