Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
13. novembra 2022, 8:38
Čas čítania 1:10

Vyšetrovateľ, ktorý obvinil Roberta Fica, Roberta Kaliňáka či Norberta Bödöra, odchádza z NAKA

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Jaroslav Vereščák potvrdil, že odchádza z policajného zboru.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Jaroslav Vereščák, ktorý obvinil Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Tibora Gašpara a Norberta Bödöra, odchádza z policajného zboru. Potvrdil to pre TV Noviny. Vraví, že na odchod z práce má osobné dôvody a vyšetrovanie kauzy Súmrak týmto nebude ohrozené.

Na otázky priamo neodpovedal

Vereščák pre TV Noviny potvrdil, že požiadal o odchod z policajného zboru k 1. januáru 2023. „Dôvody môjho odchodu sú osobného charakteru a z uvedeného dôvodu sa nebudem k tomu vyjadrovať,“ povedal. K prebiehajúcim trestným konaniam sa vyjadriť nemohol, keďže nateraz je stále členom polície.

Vereščák nie je jediný vyšetrovateľ, ktorý sa venuje kauze Súmrak. Podľa TV Novín tak vyšetrovanie nie je ohrozené a dokazovanie prebieha aj naďalej.

NAKA obvinenie vzniesla v apríli 2022. Roberta Fica a Roberta Kaliňáka obvinili z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny ako aj z ohrozenia bankového a daňového tajomstva. Bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi, ktorí sú v kauze Očistec už obžalovaní, takisto pribudli nové obvinenia, a to z ohrozenia bankového a daňového tajomstva.

20. apríla 2022, 14:10 Čas čítania 4:51 Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili? Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili?

V súvislosti s daňovým tajomstvom môže ísť o kauzu bývalého premiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča. Refresher v decembri 2020 informoval o stretnutí Roberta Kaliňáka, Tibora Gašpara a Norberta Bödöra, na ktorom sa zúčastnil aj spolupracujúci obvinený bývalý šéf KÚFS Ľudovít Makó. Ten vypovedal, že „v rámci týchto stretnutí sa zadali zo strany Nora a Tibora úlohy“. Súčasťou zberu kompromitujúcich materiálov bolo aj dvojdňové sledovanie osoby Igora Matoviča. 

Obvinenie Fica a Kaliňáka sa môže týkať aj daňovej kauzy Andreja Kisku. Kiskov prípad v súvislosti s daňovými únikmi vo firme KTAG začala polícia riešiť ešte v čase, keď ju viedol Tibor Gašpar. Podľa viacerých korunných svedkov fungovala za Gašpara v bezpečnostných zložkách štátu schéma, ktorá pomáhala strane Smer-SD v politickom boji.

Domov
Zdieľať
Diskusia