Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
12. novembra 2022, 11:50
Čas čítania 0:54

V Španielsku si môžeš kúpiť celú dedinu za cenu bytu v Bratislave. Toto všetko sa v nej nachádza

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Dedinka Salto de Castro je už viac ako 30 rokov opustená.

Opustená dedina Salto de Castro v severozápadnom Španielsku je na predaj. Kúpiť si ju môžeš za cenu bežného dvojizbového bytu v Bratislave. Vyvolávacia cena je totiž 260-tisíc eur, informuje BBC.

V dedinke, ktorá má rozlohu 6 600 štvorcových metrov, sa nachádza 44 domov, hotel, kostol, škola, obecná plaváreň či dokonca budova kasární, v ktorej kedysi sídlila civilná stráž. Salto de Castro sa nachádza na severozápade Španielska na hranici s Portugalskom v provincii Zamora. Od hlavného mesta Madrid je to tri hodiny cesty.

Dedina neďaleko rieky Douro je už viac ako tri desaťročia úplne opustená. Predáva ju 80-ročný majiteľ, ktorý ju kúpil na začiatku 21. storočia s úmyslom premeniť ju na turistické miesto. Portál Idealista, na ktorom je nehnuteľnosť uvedená, píše, že ju predáva, pretože býva v meste a nevládze sa starať o údržbu dediny.

„Majiteľ mal sen postaviť tu hotel. Všetko sa však odložilo. Bol by stále rád, ak by sa podarilo projekt zrealizovať,“ hovorí Ronnie Rodríguez zo spoločnosti Royal Invest, ktorá majiteľa v predaji dediny zastupuje.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Obec chcel majiteľ spočiatku predať za 6,5 ​​milióna eur. Keďže o ňu však neprejavili záujem žiadni kupci a niektoré budovy boli zničené, cena prudko klesla. Dedinu postavila na začiatku 50. rokov minulého storočia spoločnosť na výrobu elektriny pre rodiny tých, ktorí tam stavali vodnú nádrž. Po jej dokončení sa však vysťahovali a od konca 80. rokov 20. storočia je tak úplne prázdna.

Opustená dedina Salto de Castro v Španielsku.
Opustená dedina Salto de Castro v Španielsku. Zdroj: Wikimedia/BALLES2601/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia