Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2022 o 17:28
Čas čítania 0:48
Richard Balog

Drake a 21 Savage môžu prísť o niekoľko miliónov. Nový album promovali na falošnej titulke známeho magazínu

Drake a 21 Savage môžu prísť o niekoľko miliónov. Nový album promovali na falošnej titulke známeho magazínu
Zdroj: Instagram/@champagnepapi
HUDBA 21 SAVAGE DRAKE VOGUE
Uložiť Uložené

Hviezdni interpreti túžili byť na titulnej strane módnej biblie, bohužiaľ, vedenie spoločnosti Condé Nast malo odlišný názor.

Drake a 21 Savage čelia žalobe vo výške štyroch miliónov dolárov spoločnosťou Condé Nast, ktorá vlastní magazín Vogue. Interpreti túžili byť na titulnej strane októbrového vydania, aby sa spojili s dátumom vydania spoločného albumu Her Loss, ktorý vyšiel 4. novembra.

Bohužiaľ, vedenie mediálneho konzorcia malo odlišný názor a falošnú titulnú stranu nového čísla neakceptovalo ako súčasť marketingovej kampane. Na skutočnej obálke módnej biblie je herečka Jennifer Lawrence.

Falošná titulná strana s podobizňou oboch interpretov a originálna obálka s Jennifer Lawrence.
Falošná titulná strana s podobizňou oboch interpretov a originálna obálka s Jennifer Lawrence. Zdroj: Instagram/@champagnepapi, Vogue

Hviezdne duo vydalo falošné kópie časopisov Vogue a po celom New Yorku rozvešali plagáty propagujúce obálku Vogue. Tvrdili, že dostali povolenie, no v tomto kroku ich podporila šéfredaktorka Anna Wintour, čo spoločnosť Condé Nast vyvrátila.

Sudca Jed Rakoff vydal dočasný súdny príkaz, v ktorom obom raperom nariadil, aby prestali distribuovať a propagovať falošný magazín v reálnom živote aj na sociálnych sieťach a zároveň aby prestali uvádzať meno Anny Wintour. Rakoff ďalej uviedol, že vydavateľstvo preukázalo „pravdepodobnosť úspechu“ vo svojej žalobe o porušení ochrannej známy a o nenapraviteľnom poškodení, píše Volture.  

Ďalšie pojednávanie o dlhšom súdnom zákaze budú posudzovať 22. novembra. 

Mimochodom, album Her Loss obsadil prvé miesto v rebríčku Billboard 200, keď predali približne 400-tisíc v prvom týždni, uvádza portál Hits Daily Double. Len v Spojených štátoch amerických získala táto rapová novinka 150 miliónov streamov za prvý deň.

Anketa:
Išlo o dobrý marketingový ťah zo strany raperov?
Áno, titulná strana vyzerá lepšie ako originálna.
Nie.
Áno, titulná strana vyzerá lepšie ako originálna.
63 %
Nie.
37 %
Odporúčané
Drake a 21 Savage vydajú spoločný album. Správu oznámili vo videoklipe na skladbu Jimmy Cooks  Drake a 21 Savage vydajú spoločný album. Správu oznámili vo videoklipe na skladbu Jimmy Cooks 23. októbra 2022 o 11:07
Domov
Zdieľať
Diskusia