Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 4:23
Denisa Šútorová

Toto je desať trendov v líčení, s ktorými budeš hviezda na vianočných párty. Poradíme ti, ako si vytvoriť linku podľa Belly Hadid

Toto je desať trendov v líčení, s ktorými budeš hviezda na vianočných párty. Poradíme ti, ako si vytvoriť linku podľa Belly Hadid
Zdroj: Twitter/CPP-LUXURY.COM, Campaign KKW 2020
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Foxy eyes alebo zvodné líčenie očí „na líšku“ je jedným z najvirálnejších mejkapových trendov, ktorý obletel internet najmä vďaka modelke Belle Hadid.

Blíži sa obdobie stužkových či vianočných firemných párty, chcelo by to poriadny mejkap. V Refresheri sme spolu s make-up artistom Tomášom Vidom pripravili hneď desať trendov, ktorými sa môžeš inšpirovať.

Odporúčané
Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky 13. novembra 2022, 14:30

Tejto sezóne bude kraľovať extravagancia, no dôležité je poňať ju s mierou. „Trend nie je mať všetkého veľa. Aj výrazné oči, aj výrazné ústa či dokonalé vytetované obočie. Takto to dnes nefičí. Troška nedokonalosti je fajn aj v mejkape, aby nepôsobil strojene. Viditeľná kontúra je takisto out,“ povedal pre Refresher. Kľúčom je prirodzenosť a tú dosiahneš kvalitným blendingom (tieňovaním mejkapu, pozn. red.). 
 

„Pri líčení by sme si mali dávať pozor aj na outfit. Ak má žena výrazné šaty či šperky, vyhol by som sa výraznému mejkapu, aby to nepôsobilo lacno. Naopak, ak máme jednoduchšie splývavé šaty, môžeme si dovoliť zaexperimentovať aj s mejkapom či účesom,“ hovorí. 

V Refresheri ti vždy radi povieme o aktuálnych trendoch v móde aj starostlivosti o zovňajšok. Prinášame lifestylové témy a články s odborníkmi vo svojej oblasti. Staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.  

1. Zvodné foxy eyes

Trend obletel internet najmä vďaka topmodelke Belle Hadid. Dramatické foxy eyes dosiahneš pomocou tieňovanej linky, ktorá ti zaručí nenútený, no zároveň výrazný lifting očí. Opticky tak budú užšie a dlhšie.

Foxy eyes zaradil Tomáš Vida do top mejkapových trendov na túto sezónu. Dramatické oči à la líška preslávila aj topmodelka Bella Hadid.
Foxy eyes zaradil Tomáš Vida do top mejkapových trendov na túto sezónu. Dramatické oči à la líška preslávila aj topmodelka Bella Hadid. Zdroj: Instagram/Bella Hadid

„Linka je stále trendy, ale nie klasická, teda od začiatku oka až po vonkajší kútik. Pri foxy eyes používame linku od stredu viečka, no nie je myslená ako výrazná čiara, naopak, ide do stratena a môže byť vytieňovaná,“ hovorí make-up artista. 

2. Grafická linka podľa seriálu Euphoria

„Trendy líčenia ovplyvnil tento rok aj seriál Euphoria, kde sme pozorovali glitter, kamienky, farby a extravaganciu v líčení,“ konštatuje Tomáš Vida. „Euphoria efekt“ okrem spomínaného priniesol do popredia aj výraznú geometrickú linku.

Seriál Euphoria je inšpiráciou jedného z najhorúcejších trendov na rok 2022. Grafická linka upútala aj herečku Shay Mitchell.
Seriál Euphoria je inšpiráciou jedného z najhorúcejších trendov na rok 2022. Grafická linka upútala aj herečku Shay Mitchell. Zdroj: Instagram/ash_kholm, Twitter/patrickta

Kedysi ju v 60. rokoch preslávila modelka Twiggy, dnes na ňu nedá dopustiť ani tiktokerka Addison Rae či herečka Shay Mitchell zo seriálu Pretty Little Liars. Chce to len odvahu a pevnú ruku.


3. Nude make-up, hot or not?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124622 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či je ešte v móde nahé líčenie.
  • Aký rúž by si mala zvoliť v prípade, že máš úzke pery.
  • Či obočie vyčesať, gélovať alebo nebodaj vytrhať.
  • Či sa máme ešte trápiť s kontúrovaním.
Domov
Zdieľať
Diskusia