Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
22. októbra 2022, 8:54
Čas čítania 0:38

Bielorusko sa vraj nezapojí do vojny na Ukrajine. „Veď Ukrajinci sú vlastne naši,“ vyhlásil Lukašenko

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Bielorusko sa vraj nezapojí do vojny na Ukrajine. „Veď Ukrajinci sú vlastne naši,“ vyhlásil Lukašenko
Zdroj: Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo, AP

Prezident Bieloruska sa vyjadril k vojne na Ukrajine, do ktorej sa vraj jeho krajina neplánuje zapojiť.

Prezident Bieloruska Alexandr Lukašenko v piatok povedal, že jeho krajina sa nezapojí do konfliktu na Ukrajine. Vyjadril sa tak v priebehu kontroly výroby dronov. „Nikam sa nechystáme. Žiadnu vojnu tu dnes nemáme. A žiadnu ani nepotrebujeme,“ povedal.

Drony bieloruskej výroby podľa jeho slov predajú „každému, kto ich bude chcieť kúpiť“, no odmieta, aby ich použili na Ukrajine. „Nebolo by žiaduce, aby boli použité na Ukrajine. Veď Ukrajinci sú vlastne naši,“ tvrdí Lukašenko. Toto tvrdenie je v kontraste so skutočnosťou, že aj z územia Bieloruska začali ruské vojská 24. februára tohto roku inváziu na Ukrajinu.

Anketa:
Zapojí sa Bielorusko do vojny na Ukrajine?
Áno.
Nie som si istý.
Nie.
Neviem sa vyjadriť.
Áno.
38 %
140 Hlasov
Nie som si istý.
28 %
104 Hlasov
Nie.
26 %
96 Hlasov
Neviem sa vyjadriť.
8 %
28 Hlasov

Lukašenko tiež nedávno obvinil Ukrajinu z toho, že pripravovala útok voči Bielorusku. V súvislosti s tým oznámil vytvorenie bojovej skupiny Bieloruska a Ruska, ktorá bude pozostávať z približne 85 000 vojakov.

Pri útokoch na Ukrajinu Rusko v nedávnej dobe začalo čoraz viac využívať iránske drony Šahíd-136. Za posledné týždne nimi na Ukrajinu zaútočili už viac ako 100-krát. Ako tieto drony fungujú sme sa pozreli v samostatnom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia