Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
21. októbra 2022, 7:54
Čas čítania 0:46

Voľby by v októbri vyhral Hlas pred Smerom. PS sa doťahuje na SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Do parlamentu by sa dostalo 8 strán.

Ak by sa voľby do Národnej rady konali v októbri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,1 %. Nasleduje Smer-SD so ziskom 16,1 % a SaS s 11,5 % hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.


Progresívne Slovensko by skončilo štvrté s podporou 11,2 % opýtaných. Nasleduje OĽaNO s 8,1 % a Sme rodina so 7,7 % hlasov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika so 6,6 % a aj KDH s 5,8 % hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,1 % a takisto ĽSNS s 2,6 %. Do NR SR by sa nedostala ani Aliancia (2,1 %), Za ľudí (1,6 %) a Maďarské fórum (1,2 %). Pod hranicou jedného percenta by sa ocitli Národná koalícia/Nezávislí kandidáti (0,8 %) aj Dobrá voľba a Umiernení (0,5 %). Život – národná strana, Socialisti.sk, Spolu, Starostovia a nezávislí kandidáti a KSS by získali zhodne po 0,2 percenta.


Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 33 mandátov, Smer-SD 28. SaS a Progresívne Slovensko by obsadili po 20 stoličiek a OĽaNO 14. Hnutie Sme rodina by malo v parlamente 13 poslancov. Republika by obsadila 12 kresiel a KDH 10. Zber dát pre prieskum sa konal od 12. do 19. októbra na vzorke 1 000 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia