Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
20. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:28

TOP 3 vo štvrtok: 14-ročný chlapec z Gelnice ide do väzby, Ronaldo zmizol v šatni a prezidentka Čaputová dostala významnú cenu

Kategória:
Refresher
Uložiť Uložené
TOP 3 vo štvrtok: 14-ročný chlapec z Gelnice ide do väzby, Ronaldo zmizol v šatni a prezidentka Čaputová dostala významnú cenu
Zdroj: Refresher

Prečítaj si výber tých najzaujímavejších informácií za uplynulý deň.

14-ročný chlapec z Gelnice ide do väzby

Obvinený 14-ročný chlapec z obce Mníšek nad Hnilcom okres Gelnica, ktorý pripravoval masovú vraždu viacerých spolužiakov a pedagógov na základnej škole, bude stíhaný väzobne.

V stredu večer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Dôvodom väzby je možná obava z úteku, ovplyvňovania svedkov alebo pokračovania v trestnej činnosti. Teda úteková, kolúzna a preventívna väzba,“ priblížila hovorkyňa. Sudca na neverejnom zasadnutí zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom, ako aj písomným sľubom.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

škola gelnica sekera
Zdroj: TV JOJ/Reprofoto, Ilustračná fotografia: TASR/KR PZ v Trnave

Ronaldo, ktorý zmizol v šatni

Včerajšiu výhru Manchestru United proti Tottenhamu Hotspur (2 : 0) v rámci 12. kola anglickej Premier League úplne zatienil nahnevaný Cristiano Ronaldo a jeho protestný odchod do šatne ešte pred samotným skončením riadneho hracieho času zápasu.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Ako informuje The Sun, niektorí fanúšikovia červených diablov sa nad týmto gestom pohoršovali a portugalského útočníka nazvali „urážlivým deckom“. 37-ročného Ronalda nahneval fakt, že počas zápasu nenastúpil a celý čas sedel na lavičke pre náhradníkov.

Keď United v druhom polčase vyčerpal všetky striedania, frustrovaný Ronaldo opustil štadión ešte pred záverečným hvizdom rozhodcu a odišiel do šatne. Odignoroval aj fanúšikov, ktorí si s ním chceli dať „high five“.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Cristiano Ronaldo | Manchester United
Zdroj: Twitter/@Cr7stianismo_

Ocenená prezidentka Čaputová

Nemecká Nadácia Friedricha Naumanna v stredu oznámila, že udelila slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej Cenu slobody za zásluhy o rozvoj občianskej spoločnosti a liberálnych hodnôt.


Slávnostné odovzdanie ocenenia, ktoré sa udeľuje každé dva roky od roku 2006, sa uskutoční 5. novembra vo Frankfurte. Nadácia Friedricha Naumanna vo svojom stredajšom oznámení označila Zuzanu Čaputovú za odhodlanú bojovníčku za právny štát, ľudské práva a prehlbovanie európskej integrácie.

„Po ruskom útoku na Ukrajinu Čaputová zaujala jasné stanovisko voči tomuto aktu bezprávia a odvážne čelila značným sympatiám k Putinovmu režimu v radoch obyvateľstva svojej krajiny,“ uvádza sa vo vyhlásení nadácie. Slovenská prezidentka si podľa nej týmito svojimi pevnými postojmi získala značný rešpekt po celom svete.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Čaputová
Zdroj: TASR

 

Instagramový post dňa

Britská premiérka Liz Trussová odstúpila zo svojho postu iba 45 dní od nastúpenia. Tento krátky interval z nej robí najkratšie pôsobiaceho premiéra v histórii Spojeného kráľovstva.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Guardian (@guardian)

Domov
Zdieľať
Diskusia