Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
20. októbra 2022, 9:11
Čas čítania 0:54

Súd rozhodol: 14-ročný chlapec, ktorý chcel sekerou v škole pri Gelnici vykonať masovú vraždu, pôjde do väzby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ôsmak vraj prezentoval pred sudcom „určitú ľútosť nad nevhodnosťou jeho konania“.

Obvinený 14-ročný chlapec z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý pripravoval masovú vraždu viacerých spolužiakov a pedagógov na základnej škole, bude stíhaný väzobne.

V stredu večer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

18. októbra 2022, 23:36 Čas čítania 0:44 Ôsmak chcel v škole pri Gelnici vyvraždiť všetkých spolužiakov sekerou. 14-ročný chlapec zbraň prepašoval v školskej taške Ôsmak chcel v škole pri Gelnici vyvraždiť všetkých spolužiakov sekerou. 14-ročný chlapec zbraň prepašoval v školskej taške

„Dôvodom väzby je možná obava z úteku, ovplyvňovania svedkov alebo pokračovania v trestnej činnosti. Teda úteková, kolúzna a preventívna väzba,“ priblížila hovorkyňa. Sudca na neverejnom zasadnutí zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom, ako aj písomným sľubom.


„Proti uzneseniu o vzatí do väzby klient podal sťažnosť, ktorú bližšie odôvodníme po doručení písomného vyhotovenia uznesenia,“ uviedol obhajca Pavel Piovarčí. O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Obvinený Alex P. podľa obhajcu prezentoval pred sudcom „určitú ľútosť nad nevhodnosťou jeho konania“.

Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu.
Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu. Zdroj: TV JOJ/reprofoto

NAKA zadržala mladistvého v piatok 14. októbra. Polícia priblížila, že čelí obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa medializovaných informácií prišiel chlapec do školy, ktorú navštevoval, so sekerou. Tú do školy prepašoval v školskej taške.

Vraždu mal údajne podrobne naplánovanú, no našťastie sa jej podarilo zabrániť vďaka včasnej reakcii učiteľov. Ôsmak chcel vraždiť na štvrtej vyučovacej hodine. Do svojho plánu podľa všetkého zatiahol dvoch komplicov, ktorí sa mali postarať o to, aby dvere od triedy, kde chcel ôsmak vraždiť, zostali zamknuté a žiaci sa nemohli dostať von. 

Domov
Zdieľať
Diskusia