Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
18. októbra 2022, 23:36
Čas čítania 0:44

Ôsmak chcel v škole pri Gelnici vyvraždiť všetkých spolužiakov sekerou. 14-ročný chlapec zbraň prepašoval v školskej taške

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Mladík chcel spáchať masovú vraždu vo svojej škole.

Iba 14-ročný chlapec z Mníška pod Hnilcom plánoval sekerou vyvraždiť všetkých svojich spolužiakov. Ôsmak si sekeru do školy prepašoval v školskej taške, pričom vraždu mal údajne podrobne naplánovanú, no našťastie sa jej podarilo zabrániť vďaka včasnej reakcii učiteľov, informuje TV Joj.

V škole v Mníšku nad Hnilcom chcel ôsmak vraždiť na štvrtej vyučovacej hodine. Do svojho plánu podľa všetkého zatiahol dvoch komplicov, ktorí sa mali postarať o to, aby dvere od triedy, kde chcel ôsmak vraždiť, zostali zamknuté a žiaci sa nemohli dostať von. 

Mladík na výsluchu pred vyšetrovateľom NAKA potvrdil, že sa chystal vraždiť a svoje úmysly ublížiť žiakom a pedagógom školy nijak neskrýval.

18. októbra 2022, 17:24 Čas čítania 1:23 Rozhovorom Mariana Kotlebu s otcom vraha zo Zámockej sa zaoberá polícia Rozhovorom Mariana Kotlebu s otcom vraha zo Zámockej sa zaoberá polícia

Vyšetrovateľ NAKA už chlapca obvinil pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. „Podľa zistení polície mal jeho útok smerovať proti viacerým osobám spolužiakov a pedagógov základnej školy, ktorú navštevuje,“ ozrejmila hovorkyňa policajného zboru Denisa Bárdyová.

Mladému chlapcovi teraz v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podľa psychologičky svedčí fakt, že si ôsmak priniesol do školy sekeru v školskej taške o tom, že naozaj plánoval ľuďom ubližovať tak, aby sa o tom dozvedela čo najširšia verejnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia