Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
18. októbra 2022, 17:24
Čas čítania 1:23

Rozhovorom Mariana Kotlebu s otcom vraha zo Zámockej sa zaoberá polícia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Otec strelca, ktorý minulý týždeň zavraždil Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha pred barom Tepláreň, sa rozhodol prehovoriť pred verejnosťou.

Polícia sa zaoberá rozhovorom lídra ĽSNS Mariana Kotlebu s otcom strelca z tragédie v Bratislave. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

Otec vraha sa objavil v internetovom rádiu, ktoré patrí ĽSNS. Otec vraha Juraj Krajčík vraj sprostredkovane požiadal Mariana Kotlebu, aby mohol v rádiu vystúpiť, píšu Aktuality.

Krajčík podľa Aktualít v rádiu hovoril, že jeho syn nebol násilný typ a s manželkou ho vraj vychovávali s najlepším vedomím a svedomím. Uviedol tiež, že ho v škole údajne šikanovali. „Bol tvrdo šikanovaný a v podstate sa zrútil, ale nikomu neblížil, ani facku nedal,“ povedal. 

14. októbra 2022, 21:04 Čas čítania 0:20 Tisíce ľudí na pochode pred Teplárňou: Musíme bojovať proti nenávisti voči LGBTI+ komunite (Reportáž) Tisíce ľudí na pochode pred Teplárňou: Musíme bojovať proti nenávisti voči LGBTI+ komunite (Reportáž)

Otec spochybňuje tragický čin svojho syna

Juraj Krajčík zároveň konšpiruje, že jeho syn nezabíjal. „Môj názor ako otca, ale podľa toho, ako sa správal aj v ten deň, neverím, že to spravil, ja si myslím, že bol zneužitý ako obeť,“ vyhlásil v Kotlebovom rádiu. 

To, že páchateľom je jeho syn, potvrdila polícia na základe vyšetrovania, svedkov aj kamerových záznamov. Krajčík mladší sa zároveň v deň vraždy sám priznal k zabíjaniu a pár hodín pred masakrom zverejnil extrémistický manifest. Pred Teplárňou sa zároveň niekoľko dní pred streľbou fotil.

Polícia okrem toho tvrdí, že sa strieľalo zo zbrane, ktorá patrila jeho otcovi. Krajčík sám priznáva, že jeho zbraň v deň vraždy zmizla. 

14. októbra 2022, 21:18 Čas čítania 0:14 Kolega obetí z Teplárne: Juraja aj Matúša som mal veľmi rád. Boli to skvelí ľudia, ktorí sa snažili užiť si život Kolega obetí z Teplárne: Juraja aj Matúša som mal veľmi rád. Boli to skvelí ľudia, ktorí sa snažili užiť si život

Rodičia o čine vedeli

Špeciálna prokuratúra ešte minulý týždeň informovala, že strelec prišiel po incidente domov, kde došlo k hádke. Potom si vzal ďalšiu zbraň a z bytu odišiel. Nechal aj list na rozlúčku, no obsah nechcel nikto z prokuratúry ani polície komentovať.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic konštatoval, že rodičia disponovali informáciou, čo ich syn urobil. Vedeli aj o tom, že jednou z alternatív, o ktorej uvažoval, bola samovražda. Jeho skutok napriek tomu neoznámili. 

„Otázne je, akými informáciami rodičia disponovali, je mimoriadne závažné, že danú vec neoznámili,“ povedal Lipšic. Juraj Krajčík hovorí, že zatiaľ v prípade vystupujú len ako svedkovia a poškodení, keďže ich syn je tiež mŕtvy.

Rozhovorom sa zaoberá polícia 

„Polícia sa uvedeným rozhovorom zaoberá, avšak podrobnejšie informácie nebudeme poskytovať,“ priblížila hovorkyňa. Problematické môže byť práve spochybňovanie toho, že syn bol páchateľom vraždy, ktorú polícia medzičasom prekvalifikovala na teroristický čin.

Domov
Zdieľať
Diskusia