Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Queens. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
21. októbra 2022, 10:00
Čas čítania 2:57
Richard Balog

Nastal správny čas vymeniť úzke línie nohavíc a riflí za široké aj zvonové strihy

Nastal správny čas vymeniť úzke línie nohavíc a riflí za široké aj zvonové strihy
Zdroj: Queens
MÓDA QUEENS
Uložiť Uložené

Sprievodca svetom riflí a nohavíc, ktoré budeš chcieť nosiť stále.

Úzke línie riflí a nohavíc už nie sú trendom, keď po prvý raz za poslednú dekádu nefigurujú ako najpredávanejší strih medzi ženami v Spojených štátoch amerických, píše The Business of Fashion. Ich podiel na trhu klesol o jedenásť percent od roku 2019.

Zásluhu na tom má aj pandémia koronavírusu, ktorá zrýchlila odklon od úzkych strihov. Ľudia skoro dva roky pracovali z domu v komfortnom oblečení, a keď nastal čas vrátiť sa do spoločnosti, hľadali tiež prvky pohodlia. Popularita modelov z obdobia deväťdesiatych rokov a zo začiatku milénia, keď boli voľné nohavice štandardom, je čoraz vyššia a nemal/-a by si ju ďalej ignorovať. 

Ak sleduješ dianie okolo odevného priemyslu aspoň v čase týždňov módy, široké a zvonové strihy nohavíc nebudú pre teba žiadnou novinkou ani prekvapením. Tento trend pozorujeme na prehliadkových mólach niekoľko sezón po sebe a inak to nie je ani v prípade produktov z dielní cenovo dostupných predajcov.

Nižšie nájdeš niekoľko tipov pre mužov aj pre ženy, ktoré sme vybrali v spolupráci s online obchodom Queens.  

V deň publikovania článku je v online obchode Queens akcia do výšky 25 % na vybrané produkty, vďaka čomu ušetríš desiatky eur.
Odporúčané
Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy 7. októbra 2022, 13:30

Muži

Karl Kani Workwear Heavy Distressed Tappered Denim Jeans  83 €

Náš prvý výber padol na poctivé široké rifle od značky, ktorú nosili rapové legendy The Notorious B.I.G. či Tupac Shakur. Zaujímavý strih v atraktívnom modrom odtieni doplnený o výrazné diery.

Karl Kani
Zdroj: Queens

Carhartt WIP Simple Denim Pants  87 € 

Značka Carhartt WIP má vo svojom produktovom portfóliu množstvo skvelých nohavíc vrátane týchto širokých riflí s prívlastkom Simple v tmavomodrom odtieni, s kontrastným prešívaním a s logom na zadnom vrecku.

Carhartt WIP
Zdroj: Queens

Carhartt WIP Ruck Singl Knee Denim Pants  87 €

Za rovnakú cenu sú dostupné aj tieto tmavomodré rifle v rovnom strihu, ktoré ľahko skombinuješ s čímkoľvek zo svojej zbierky vrátane tenisiek aj zimných topánok. Povinná výbava každého mužského šatníka.

Carhartt WIP
Zdroj: Queens

Levi's® 505 Regular Jeans  91 €

Existuje ikonickejší výrobca riflí ako značka Levi's®, ktorá je na trhu od roku 1853? Nie, a vďaka online obchodu Queens môžeš doplniť svoj šatník o tento univerzálny model s číselným označením 505 v rovnom strihu. 

Levi's®
Zdroj: Queens

Carhartt WIP Stoned Washer Nolan Denim Pants  91 €

Inak ako pozitívne nemôžeme ohodnotiť ani tieto tmavomodré rifle od značky Carhartt WIP, ktoré sú ako vystrihnuté z 90. rokov. Sleduj ich atraktívne párovanie s modelom tenisiek New Balance 990. 

Carhartt WIP
Zdroj: Queens

Levi's® 501 Original Jeans  103 €

Značka Levi's® má v dnešnom výbere trojnásobné zastúpenie, a to aj vďaka týmto čiernym klasikám s číselným označením 501, ktoré budeš chcieť nosiť každý deň. Nadčasová voľba pre všetkých mužov.

Levi's®
Zdroj: Queens

PREACH Tailored Pants  103 €

V prípade, že preferuješ elegantné nohavice pred rifľami, skús tento sivý variant od značky PREACH. Nádherný strih v univerzálnej farbe, s ktorým neurobíš krok vedľa v práci ani na oslave. 

PREACH
Zdroj: Queens

Levi's® Skate Baggy 5-Pocket SE Jeans  103 € 

Ak by sme si mali vybrať len jedny nohavice z ponuky online obchodu Queens, išlo by o tieto rifle v rovnom strihu od značky Levi's®. Skvelá voľba za férovú cenu, ktorú pri dobrom zaobchádzaní neoľutuješ. 

Levi's®
Zdroj: Queens

PREACH Cotton-Twill Pants  116 €

Rifle sú klasika, ktorú máme v šatníku takmer všetci, čo však nemôžeme povedať o bavlnených nohaviciach v svetlohnedej farbe, pričom ide o rovnako univerzálnu a nadčasovú záležitosť. Skús túto verziu v širokom strihu z dielní značky PREACH.

PREACH
Zdroj: Queens

Calvin Klein Jeans Cargo Pants  125,50 €

Posledný tip na nohavice pre mužov je od značky Calvin Klein Jeans. Čierne nohavice s množstvom vreciek sú praktickou voľbou na každodenné nosenie. 

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Queens

Ženy

Sixth June Slit Wide Leg Pants  49 €

Ponuka strihov a typov nohavíc pre ženy je oveľa širšia ako v prípade mužov, čoho dôkazom sú aj tieto nohavice s rozparkom v spodnej časti. 

Sixth June
Zdroj: Queens

Calvin Klein Jeans High-Rise Mom Jeans  97 €

Rifle, ktoré by mala mať v šatníku každá žena – takto by sme charakterizovali model s názvom Mom s vysokým pásom od značky Calvin Klein Jeans. 

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Queens

Levi's® Ribcage Straight Jeans  111 €

To isté platí aj v prípade čiernych riflí v rovnom strihu s logom značky Levi's®. V ponuke online obchodu Queens sú dostupné vo viacerých veľkostiach za férovú cenu 111 eur. 

Levi's®
Zdroj: Queens

Calvin Klein Jeans High-Rise Straight Jeans  116 €

Rifľová klasika za skvelú cenu – to sú modely s logom Calvin Klein Jeans. Čo hovoríš na tento svetlomodrý variant v rovnom strihu s vysokým pásom?

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Queens

Calvin Klein Jeans 90's Straight Jeans  116 €

Minimalistická voľba v rovnom strihu, ktorú preslávili hviezdne modelky na čele so Cindy Crawford či Lindou Evangelistou v priebehu 90. rokov. Dáš šancu týmto čiernym rifliam? 

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Queens
Anketa:
Tešíš sa z návratu širokých a zvonových strihov riflí, respektíve nohavíc?
Áno.
Nie.
Áno.
57 %
206 Hlasov
Nie.
43 %
153 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia