Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
13. októbra 2022, 20:51
Čas čítania 0:34

To, čo na Slovensko nepatrí, je nenávisť, vyhlásila Zuzana Čaputová. Prišla si uctiť pamiatku dvoch queer ľudí, ktorých zavraždili

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prezidentka prišla aj na miesto činu a osobne vyjadrila sústrasť pozostalým.

Prezidentka Zuzana Čaputová si uctila pamiatku obetí streľby v Bratislave. Stretla sa aj so zástupcami LGBT+ komunity vrátane majiteľa Teplárne Romana Samotného. Práve pred jeho podnikom k vraždám došlo.

Na fotke prezidentka objíma majiteľa Teplárne Romana Samotného.
Na fotke prezidentka objíma majiteľa Teplárne Romana Samotného. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka na mieste tragédie položila kyticu a zapálila sviečku. Dúhovej komunite odkázala, že to, čo na Slovensko nepatrí, je nenávisť. Vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým a priala silu ľuďom z LGBT+ komunity, ktorí sa týmto útokom cítia ohrození.

„Trestné činy z nenávisti nie sú útokom iba na nejakú komunitu, menšinu. Trestné činy z nenávisti smerujú k nám všetkým, pretože smerujú na základné hodnoty našej spoločnosti, voči ľudskosti,“ vyhlásila.

Na Námestí SNP v Bratislave sa dnes zhromaždilo asi dvesto ľudí, zajtra, teda v piatok 14. októbra, sa chystá v hlavnom meste aj pochod, ktorý spoluorganizujú queer organizácie spolu s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Všetky správy o zločine, ktorý bol zrejme spáchaný z nenávisti, nájdeš na tomto linku.

Domov
Zdieľať
Diskusia