Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 13:20
Čas čítania 1:01

Majiteľ LGBTI+ klubu Tepláreň: Bola to osobná poprava, zabili ich len preto, lebo boli inak orientovaní

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Je to vedomý útok na bezpečnosť Slovenska aj LGBTI+ komunitu, vyhlásil majiteľ podniku Tepláreň.

Majiteľ podniku Tepláreň Roman Samotný, pred ktorým včera strelec Juraj K. zavraždil dvoch ľudí, označil tragickú udalosť za popravu.

Tvrdí, že na vine sú aj poslanci slovenského parlamentu, k negatívnej atmosfére podľa neho prispel napríklad aj zákon o zákaze dúhových vlajok, ktorý chceli pretlačiť György Gyimesi a Tomáš Taraba. „Politici používajú homofóbny slovník, aj na ich rukách je táto smrť. Oni majú naozaj pocit, že sme tí zlí a treba nás zabiť. Zakazujú nás na školách. Je to odkaz do celej spoločnosti, že nemáme právo existovať. Od tohto je veľmi málo k činom,“ povedal.

Samotný tvrdí, že si na nenávisť ako komunita zvykli. Pravidelne im posielajú „grcajúce smajlíky“ a chodia im opľúvať dvere. Aj preto už tieto nenávistné prejavy nenahlasujú polícii.

Majiteľ podniku tvrdí, že páchateľ si na obete počkal pred podnikom a zastrelil ich v čase, keď sedeli vonku s limonádou. Nepamätá si, že by strelec niekedy v minulosti bol osobne v podniku. „Vyčkával asi 40 minút v ich blízkosti. Nevieme, či čakal na viac ľudí alebo niekoho konkrétneho,“ povedal.

Obete boli podľa Samotného nekonfliktné typy. 

„Môže to byť len jeden z prvých činov, môže to byť horšie, ale stále máme šancu to zastaviť,“ povedal. Zároveň ocenil prístup bezpečnostných zložiek.

Mohlo by ťa zaujímať:
Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj. O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri.
Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor).
FOTO: Boli sme na prvom pochode za Matúša a Juraja, ktorých zavraždil strelec v Teplárni.
Domov
Zdieľať
Diskusia