Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 7:45
Denisa Šútorová

Fashion Live! 2022 bolo manifestom udržateľnej módy. Ovládli ho zombíci, kuriérske uniformy či Hanečkova kolekcia hriechu a vášne

Fashion Live! 2022 bolo manifestom udržateľnej módy. Ovládli ho zombíci, kuriérske uniformy či Hanečkova kolekcia hriechu a vášne
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Kým zahraničné médiá kritizujú dianie na svetových fashion weekoch a to, že im akosi uchádza dôležitá téma recyklovania a udržateľnosti v módnom priemysle, veľa slovenských dizajnérov išlo na Fashion Live 2022! príkladom a dokázalo, že hľadia do budúcna.

Veľké dizajnérske mená, kolekcie vyrážajúce dych, dramaturgia šou zvládnutá na jednotku, ale aj boj návrhárov za búranie stereotypov a ekologickú budúcnosť. Tento ročník najprestížnejšej módnej akcie na Slovensku Fashion Live! priniesol oveľa viac, ako sme čakali. 

Kým v dizajne outfitov prevládala extravagancia, účesy naopak ovládol minimalizmus, ulízaný drdol či rozpustené vlasy včesané vzad. Na trendy líčenia a predstavy dizajnérov sme sa spýtali prestížnej mejkap artistky Jany Olšinskej, ktorej STUDIO22 zastrešovalo tohtoročný styling na prehliadkach. 

„Tento rok je to veľmi grafické, robíme najmä veľmi veľa linky. Líčenie je minimalistické, ale zároveň sa tam vždy objaví zaujímavý prvok. Snažíme sa s dizajnérmi vytvoriť to, čo im bude dokonale ladiť ku kolekcii a čo ich bude zosobňovať. Veľmi často inšpirácia pochádza priamo od nich,“ povedala pre Refresher.

Súťaž Best Fashion Talent vyhrala vynaliezavá návrhárka Martina Durikovič so svojou kolekciou PINK MATRIX. Použila na ňu materiál jedlého bioplastu. Už zajtra 19. februára si rozšírenú kolekciu pozrieme na londýnskom fashion weeku.
Súťaž Best Fashion Talent vyhrala vynaliezavá návrhárka Martina Durikovič so svojou kolekciou PINK MATRIX. Použila na ňu materiál jedlého bioplastu. Už zajtra 19. februára si rozšírenú kolekciu pozrieme na londýnskom fashion weeku. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

V publiku nechýbala Jasmina Alagič, Zuzana Plačková a ani Dominika Cibulková, na móle známi návrhári aj nováčikovia na scéne. V nedeľu podvečer sme sa dočkali aj výsledkov súťaže Best Fashion Talent, ktorá vznikla v rámci spolupráce podujatia Fashion Live!  so Slovak Fashion Councilom.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Z troch finalistov, ktorí postúpili do semifinále, zvíťazila vynaliezavá Martina Durikovič so svojou kolekciou PINK MATRIX. Použila na ňu špeciálny materiál jedlého bioplastu. Prečítaj si aj o ďalších momentoch, ktoré nás nenechali chladnými.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé reportáže z lokálnych či zahraničných módnych podujatí. Viac podobných článkov zo sveta módy nájdeš v tejto sekcii. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Deň 1

Nádejné dizajnérske talenty odštartovali Fashion Live! 2022 so silnými zbraňami

Mať premiéru na najväčšej módnej akcii roka popri najväčších dizajnérskych menách a okrem iného ju ešte aj otvárať chce poriadnu dávku odvahy. Trojdňový maratón Fashion Live! 2022 odštartovali totiž čerstvé absolventky bratislavskej VŠVU z Ateliéru 343, ktoré uchopili svoje kolekcie ako príležitosť reflektovať na dôležité sociálne témy, ekológiu a udržateľnosť. 

Zuzana Ľos-Božiková na Fashion Live! 2022 predstavila kolekciu, v ktorej sa spájala elegancia a výstrednosť. Zobrazuje tak silu charizmatickej ženy.
Zuzana Ľos-Božiková na Fashion Live! 2022 predstavila kolekciu, v ktorej sa spájala elegancia a výstrednosť. Zobrazuje tak silu charizmatickej ženy. Zdroj: Fashion LIVE!

Ako prvá nás zaujala úspešná absolventka Zuzana Ľos-Božiková, ktorú si stihli obľúbiť štýlové ženy na českej, ale aj domácej scéne (nedá nám nespomenúť, že v jej kreáciách si už zapózovala aj božská Dara Rolins či Naty Kerny).

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Návrhárka predstavila modely charakteristické kombináciou elegantného a výstredného štýlu, ktorý vystihol silu ženskej charizmy. Pohráva sa najmä s volánmi a oversized rukávmi.

Kristína Bánovská vo svojej kolekcii svadobných šiat predstavila atypické materiály a strihy. Hovorí nimi o emancipácii a feminizme v 21. storočí.
Kristína Bánovská vo svojej kolekcii svadobných šiat predstavila atypické materiály a strihy. Hovorí nimi o emancipácii a feminizme v 21. storočí. Zdroj: Fashion LIVE!

Na vysnívané šaty každej ženy – tie svadobné, sme sa pozreli z celkom inej perspektívy vďaka Kristíne Bánovskej. Okrem vrstvenia látok nás taktiež zaujalo zdobenie a tvar závojov. Dizajnérka atypickými strihmi modelov poukazuje na emancipáciu ženy a na feminizmus v 21. storočí. 

Nový rozmer modernej femme fatale

Napriek tomu, že mala značka Orvo na Fashion Live! svoju premiéru, v módnom svete nie je žiadny nováčik. Dizajnérovi Dominikovi Orvošovi sa tento rok v bratislavskom centre Nivy nepodarilo predstaviť iba novú kolekciu SERAPAX, ale aj nový rozmer sexepílu a modernej femme fatale. 

Latex, koženka, lesk a flitre. Prehliadka Orvo bola silným momentom večera.
Latex, koženka, lesk a flitre. Prehliadka Orvo bola silným momentom večera. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana


Mólo ovládlo sebavedomie a dravosť. Návrhár spojil eleganciu s extravaganciou a modelky okrem latexu či koženky zahalil aj do „rúška tajomna“ vďaka čiernym slnečným okuliarom. 

Odporúčané
Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov 9. apríla 2024, 14:30

„Čerpal som zo svojho vnútorného sveta a vesmíru. Nič nemá začiatok ani koniec, rovnako ako vesmír. Povedal som si, že pôjdem do niečoho, čo je aj nadčasové, aj klasické,“ povedal pre nás návrhár.

Žolíkom Orvo bola červená farba, s ktorou minulé roky na Fashion Live! takmer nikto nepracoval.
Žolíkom Orvo bola červená farba, s ktorou minulé roky na Fashion Live! takmer nikto nepracoval. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Najnovšiu kolekciu Orvo predvádzala aj transrodová modelka Liberty Simon či plus size modelka Lady Vivian. Značka tak dokazuje, že v rámci jej klientely vládne pestrosť. Ako žolíka si Orvo zvolilo červenú, keďže sa na móle Fashion Live! po minulé roky takmer vôbec nevyskytovala. 

Sexy čierna, dokonalá asymetria a unisex línie
 

Známa celebritná dizajnérka Jana Kurilaková sa na tohtoročnom Fashion Live! pre svoju prehliadku značky KURA collection rozhodla zvoliť prevažne nesmrteľné farby – bielu a čiernu – a v niektorých modeloch ich skombinovala do rovnako nesmrteľnej kombinácie. Kabátov, sukní, či korzetov kolekcie INSIDE OUT sa zmocnili asymetrické tvary a unisex línie.

Módnu prehliadku značky KURA collection ovládli čierna a biela, asymetrické tvary a unisex línie.
Módnu prehliadku značky KURA collection ovládli čierna a biela, asymetrické tvary a unisex línie. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana


Prehliadku ovládli aj ženské uniformy s pánskymi prvkami a nohavicové kostýmy. Mužské oversized mikiny či plášte sme si rovnako vedeli predstaviť na nežnejšom pohlaví. Kolekciu by sme opísali dvoma slovami: ležérna elegancia... a k tomu ešte pridali: sexi. 

Búranie stereotypov, spolupráca so secondhandom a neóny, alebo keď sa prehliadka zmení na punkovú párty

Kým predošlé prehliadky sa rozhodli poňať extravaganciu celkom dramaticky, Lukáš Krnáč sa so svojou hravou DENIM kolekciou postaral o nezabudnuteľné finále večera a uvoľnenie atmosféry. Úspešný návrhár urobil zo šou na tohtoročnom Fashion Live! piatkovú párty a zbúral ňou vekové stereotypy. Na móle to rozprúdili tínedžeri, ale aj staršia modelka, ktorej nechýbala charizma.

Lukáš Krnáč na prehliadke DENIM búral stereotypy a apeloval na udržateľnosť.
Lukáš Krnáč na prehliadke DENIM búral stereotypy a apeloval na udržateľnosť. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Lukáša Krnáča sme sa v backstagei ešte pred prehliadkou spýtali, ktorý model považuje za vrchol kolekcie. „Dúfam, že ako celok to bude topka. Pracoval som s neónmi, ktoré svietia na denimových bundách alebo nohaviciach. Je to vec, s ktorou som predtým nerobil, a ktorá môže byť nejakým spôsobom cool,“ povedal.

Lukáš Krnáč zvolil prácu so secondhandom a na DENIM použil neónové nápisy. Kolekcia s punkovým nádychom bola nezabudnuteľným finále večera.
Lukáš Krnáč zvolil prácu so secondhandom a na DENIM použil neónové nápisy. Kolekcia s punkovým nádychom bola nezabudnuteľným finále večera. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Denimový materiál kolekcie s punkovým nádychom bol upcyklovaný a dodaný v spolupráci so secondhandom Textil House. Návrhár svojou tvorbou dokazuje, že aj použité kúsky dokážu znova pôsobiť atraktívne. 

 Deň 2

Fashion Live! rozžiarila romantická kolekcia, ktorá skúma návyky spotrebiteľov

Sobotné Fashion Live! sa s kolekciou Who Cares podarilo rozžiariť úspešnej návrhárke Petre Kovacs. Nesmierne nás zaujali zelené šaty z hodvábnej organzy a nohavicový kostým s rovnakým štylistickým prevedením. 

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Za výberom materiálov však nestála iba vizuálna stránka kolekcie, ale aj to, že Petra Kovacs svojej povesti módnej aktivistky nechcela zostať nič dlžná. Dôrazne sa snaží upriamiť pozornosť ľudí na problémy s textilným odpadom.

Petra Kovacs zvolila v romantickej kolekcii Who Cares rafinované materiály. Používateľa módy nimi učí starať sa o odev a udržiavať ho tak, aby vydržal čo najdlhšie.
Petra Kovacs zvolila v romantickej kolekcii Who Cares rafinované materiály. Používateľa módy nimi učí starať sa o odev a udržiavať ho tak, aby vydržal čo najdlhšie. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


Materiálmi, ktoré si vyžadujú veľmi špecifickú starostlivosť, návrhárka psychologicky vzbudzuje v klientoch zodpovednosť chrániť si svoj odev. „Táto kolekcia vychádza z mojej predchádzajúcej tvorby, v ktorej som takisto čerpala inšpiráciu z udržateľnej módy. Tentoraz je to však otočené z pohľadu používateľa. Podľa mňa je veľmi dôležité, aby sa aj používateľ staral o oblečenie tak, aby mu vydržalo dlhšie. Nie je to len na strane výrobcu,“ povedala v backstagei pre Refresher. 

Šaty z kuriérskej uniformy? Prečo nie!

Azda žiadna iná značka na Slovensku neevokuje slovo udržateľnosť a zodpovednosť v móde tak, ako práve NOSENE. Známy secondhand sa v rámci tohtoročného Fashion Live! spojil so spoločnosťou DHL Express Slovakia, ktorá vyčlenila poškodené kuriérske uniformy, a to práve na novú kolekciu. O dizajn modelov z použitých materiálov sa postarala talentovaná študentka odevného dizajnu VŠVU Karin Elízová.

Z kolekcie NOSENE X DHL vzniklo niekoľko nositeľných kúskov. Módnu šou okorenila podmanivá choreografia tanečníkov v zložení Daniela Vojtasová, Matty Masura, Dana Szellova a Natália Halászová.
Z kolekcie NOSENE X DHL vzniklo niekoľko nositeľných kúskov. Módnu šou okorenila podmanivá choreografia tanečníkov v zložení Daniela Vojtasová, Matty Masura, Dana Szellova a Natália Halászová. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

V kolekcii Renewals by NOSENE & DHL sa stretáva dialóg o kvalite upcyklovaných odevov, ktoré dostávajú druhú šancu na život. Zaujali nás najmä žlté mini šaty asymetrického strihu a čierny overal. O okorenenie prehliadky sa postarala podmanivá choreografia tanečníkov v zložení Daniela Vojtasová, Matty Masura, Dana Szellova a Natália Halászová.

V publiku Jasmina Alagič, na móle detská hviezda a naši moderátori. Factory WTF?! prilákala hravosťou, no vyvolala aj kontroverziu

Svoju premiéru na trojdňovom fashion podujatí mala v sobotu podvečer aj značka dizajnéra Milana Švingála – Factory WTF?!, ktorá si za 11 rokov pôsobenia na módnej scéne stihla vybudovať poriadnu celebritnú klientelu. V publiku nemohla chýbať Jasmina Alagič, ktorá v spoločnosti Zuzany Plačkovej prišla podporiť svojho dlhoročného kamaráta a neskrývala dojatie. Na návrhárovi bolo vidno, že si zaslúžený úspech a atmosféru v daný večer užíval.

Na prehliadke Factory WTF?! nemohla chýbať Jasmina Alagič, ktorá prišla podporiť dlhoročného kamaráta. Dizajnér zožal obrovský úspech.
Na prehliadke Factory WTF?! nemohla chýbať Jasmina Alagič, ktorá prišla podporiť dlhoročného kamaráta. Dizajnér zožal obrovský úspech. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Spolu s ním si prehliadku vychutnala aj jeho neter Andrejka, ktorá na seba strhla všetku pozornosť, na móle to však rozbalili aj naši moderátori Barbora Bakošová a Šajmo. O čom teda bola prehliadka Factory WTF?!, keď zožala taký úspech? Práve o tom, po čom v kútiku duše túži každá žena: o hravosti a odviazanosti. Nechýbal street wear s prvkami ležérnosti a extravagancie, večerné šaty, tylové sukne, korzety, maskáče či rifľovina.

Odporúčané
11 kabeliek pod 100 eur, ktorými oživíš svoj jarný outfit. Stavíš radšej na istotu či najnovšie trendy? 11 kabeliek pod 100 eur, ktorými oživíš svoj jarný outfit. Stavíš radšej na istotu či najnovšie trendy? 30. marca 2024, 14:30

O dávku kontroverzie na móle sa postarala modelka v svadobných šatách pred sebou tlačiaca staršieho muža na vozíku. Pohľady niektorých prítomných sa nedali prehliadnuť... 

Tyl, korzety, maskáče a denim. Prehliadka Factory WTF?! bola plná hravosti.
Tyl, korzety, maskáče a denim. Prehliadka Factory WTF?! bola plná hravosti. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Na sobotnom Fashion Live! padlo aj standing ovation, dizajnérku zasypali kvetmi

Od návrhárky Michaely Ľuptákovej s nemenej známou klientelou sa neočakávalo nič iné ako to, že na prehliadku v Nivách prinesie rafinovanosť. Skvostom dámskej kolekcie Mon Esprit boli najmä povestné večerné šaty, ktorých minimalistické strihy boli podčiarknuté výraznejšími vzormi. 

Michaela Ľuptáková do novej kolekcie zasvätila aj plus size modelky. Kolekciou Mon Esprit si vyslúžila aj prvé standing ovation večera.
Michaela Ľuptáková do novej kolekcie zasvätila aj plus size modelky. Kolekciou Mon Esprit si vyslúžila aj prvé standing ovation večera. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Tohtoročná kolekcia dizajnérky bola inšpirovaná životom a vnemami ulice, ktoré zhmotnila vďaka špecifickému aranžovaniu látok, uzlov či drapérií, strihov a odvážnych vzorov. Z materiálov prevládal najmä zamat a flitre, v ktorých na móle dokonale vynikli rozmanité siluety ženských postáv. Návrhárka si vďaka elegantnej kolekcii v sobotu večer vyslúžila aj prvé standing ovation v sále.

Polhodinové meškanie stálo za to. Prehliadke večera dominoval hriech a vášeň

Ak si niekto môže dovoliť meškať na svoju prehliadku, tak je to práve Boris Hanečka. Takmer polhodinové zdržanie v kompletne zaplnenej sále (netreba podotýkať, že plnej celebrít) mu bolo hneď od začiatku odpustené. Diváci v príjemnom napätí očakávali, s čím návrhár, ktorý je často označovaný za módneho boha, príde na tohtoročnom Fashion Live!

Boris Hanečka nás zaviedol do raja s Adamom, ale chýbala Eva.
Boris Hanečka nás zaviedol do raja s Adamom, ale chýbala Eva. Zdroj: Fashion Live!/Adam Tarana

Boris Hanečka sa netají tým, že mu je blízka teatrálnosť a rád ju vkladá nielen do svojich modelov, ale aj do ich prezentácie. Jeho najnovšia kolekcia tvorená z 37-mich modelov bola plná drámy, hriechu a vášne.

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Na prehliadke sme sa ocitli v raji s Adamom, ale chýbala v nej Eva. Dizajnér vysvetlil, prečo: „Inšpiráciou mojej kolekcie sa stala podmanivá mýtická Lilith, ktorá bola v raji Adamovou prvou ženou. Lilith v raji zhrešila, spolčila sa s diablom a musela rajskú záhradu opustiť. Výrazné doplnky v podobe batohov a tašiek predstavujú transport Lilith z raja,“ hovorí dizajnér, ako uvádza TS Fashion Live!

Modelky majú na sebe žehliace dosky aj karimatky. Hanečka vo svojej kolekcii nezabúda vtipkovať.
Modelky majú na sebe žehliace dosky aj karimatky. Hanečka vo svojej kolekcii nezabúda vtipkovať. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Honosnejšie outfity dopĺňajú karimatky a v niektorých prípadoch aj žehliace dosky. Úškrny v publiku bolo vidieť z každej strany. „Vtipný motív žehliacich dosiek som do prehliadky zakomponoval ako symbol toho, že Lilith je pracovitá a chce byť vždy vkusná, a preto si potrebuje ožehliť svoje veci,“ dopĺňa o kolekcii Boris Hanečka, ktorý uzatvoril sobotné Fashion Live! najdlhším potleskom. Za vrchol večera považujeme Lilith oblečenú do večerných šiat s asymetricky rozloženými flitrami.

Deň 3

Ľudia sa menia na zombíkov... hovorí návrhárka značky freier

Módna návrhárka Terézia Feňovčíková pod značkou freier je známa tým, že svoju inšpiráciu hľadá vo filmoch aj v okolitom svete pop kultúry.

„Koncept tejto kolekcie v podstate čerpá z toho, čo sa deje na sociálnych sieťach, vnímam ľudí, že sa zombifikujú. Si pod tlakom filtrov a toho, ako máš vyzerať a ja som sa tento proces snažila inšpiračne preniesť aj k filmom. Konkrétne sú to práve zombie filmy. Inšpiráciou mi je najmä návrat do živých mŕtvol z 85-teho, čo má aj subkultúrne odkazy, čiže je tam náladička punku,“ povedala návrhárka pre Refresher.

Ľudia sa menia na zombíkov, hovorí návrhárka značky freier. Jej modely odprezentovala na pánoch, no obliecť si ich môžu aj ženy.
Ľudia sa menia na zombíkov, hovorí návrhárka značky freier. Jej modely odprezentovala na pánoch, no obliecť si ich môžu aj ženy. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Snažím sa tvoriť veľmi neutrálne. Aj keď prezentujem na chalanoch, tak väčšinu kúskov si môžu obliecť aj dámy,“ dodáva návrhárka po úspešnej unisex prehliadke, kde dominovali najmä kabáty a plášte.

Na prehliadke Lenky Sršňovej chodili po móle diváci

Návrhárka Lenka Sršňová nenechala na Fashion Live! nikoho bez emócie a ani bez pohybu. Keď diváci prichádzali do sály, prekvapili ich modelky v úlohe sôch, na ktorých dominovali sukne, šaty či hotové róby s minimalistickým strihom, no výraznými geometrickými tvarmi. Tie sa rovnako preniesli aj do účesov a mejkapu.

Lenka Sršňová si vybrala statický druh módnej prehliadky, ktorým chcela paradoxne poukázať na rýchly kolobeh módneho priemyslu.
Lenka Sršňová si vybrala statický druh módnej prehliadky, ktorým chcela paradoxne poukázať na rýchly kolobeh módneho priemyslu. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

V kolekcii MIXI všetky modely využívali zvyšky predošlých kolekcií, a teda  boli výlučne vyrobené z použitých materiálov. Aj Lenka Sršňová kladie dôraz na dôležitosť recyklácie a eliminácie textilného odpadu. Modelky v úlohe sochy a diváci, ktorí sa pomedzi ne prechádzali, mali poukazovať na rýchly kolobeh súčasnej módy. 

Geometrické tvary nekrášlili len modely, ale aj mejkap či účesy.
Geometrické tvary nekrášlili len modely, ale aj mejkap či účesy. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Finále Fashion Live! 2022 ukončila prehliadka Martina Hrču. Mali sme pocit, že sme v pokračovaní filmu Avatar a hľadáme posvätnú Eywu

O grandiózne a priam čarovné finále tohtoročného Fashion Live! 2022 sa postaral návrhár a dovolíme si tvrdiť, že aj vizionár Martin Hrča. Kolekciu MERITUM, ktorá nám pripomínala pokračovanie filmu Avatar od režiséra Jamesa Camerona, vnímame ako prepojenia človeka s prírodou. 

O grandiózne finále sa postaral Martin Hrča, ktorý nás preniesol do pokračovania filmu Avatar.
O grandiózne finále sa postaral Martin Hrča, ktorý nás preniesol do pokračovania filmu Avatar. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Návrhár odprezentoval róby, ktoré mali na sebe textílie s líniami koreňov stromu či jemné a elegantné kresby rastlín. Kolekcia narábala aj s dokonalým mejkapom, ktorý riaditeľka STUDIO22 Jana Olšinská označila za najväčšiu výzvu na tohtoročnom Fashion Live!

Martin Hrča predviedol elegantnú kolekciu a dramatickú prezentáciu modelov.
Martin Hrča predviedol elegantnú kolekciu a dramatickú prezentáciu modelov. Zdroj: Reresher/Fashion Live!

„Martin Hrča je veľmi perfekcionistický a všetko si veľmi autenticky pripravuje. Má naozaj každú jednu modelku rozplánovanú a vie, čo konkrétne má mať na sebe,“ vyjadrila sa k dizajnérovej práci. Vyslúžil si najväčší a najdlhší potlesk, ktorý tento rok na bratislavskej módnej prezentácii odznel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia