Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
23. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:30

TOP 3 v piatok: SaS sa pokúsi odvolať Matoviča, na Ukrajine sa začali referendá o pripojení k Rusku a zrušený rozhovor pre CNN

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Tieto správy by ti nemali uniknúť.

Iránsky prezident na poslednú chvíľu zrušil rozhovor v CNN

Iránsky prezident Ebráhím Raísí na poslednú chvíľu zrušil dlho plánovaný rozhovor pre CNN s Christiane Amanpourovou, ktorý sa mal nakrúcať počas Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Prekážalo mu, že ostrieľaná moderátorka „zdvorilo odmietla“ požiadavku zakryť si hlavu šatkou. CNN sa o zrušení rozhovoru dozvedela asi 40 minút po naplánovanom začiatku.

Christiane Amanpourová, ktorá vyrastala v iránskom hlavnom meste Teheráne a hovorí plynule perzsky, povedala, že keď moderuje v Iráne, dodržiava miestne zákony a nosí šatku, „inak by ani nemohla pracovať ako novinárka“. Povedala však, že si nebude zakrývať hlavu, aby mohla viesť rozhovor s iránskym predstaviteľom v krajine, kde sa to nevyžaduje. Viac si môžeš prečítať tu.

SaS vyzbierala podpisy, chystá sa odvolať Igora Matoviča

Strana Sloboda a solidarita vyzbierala 30 podpisov a v parlamente sa pokúsi odvolať Igora Matoviča z postu ministra financií. Informovala o tom TV Markíza. Svojimi podpismi prispeli odídenci z koalície Miroslav Kollár a Tomáš Valášek a poslanci strany Hlas-SD Petra Pellegriniho.

5. marca 2024, 16:50 Čas čítania 1:33 Zázrak v Raslaviciach? Neexistujúce ihrisko sa za tri týždne zmenilo na nepoznanie, presvedčili sme sa o tom osobne Zázrak v Raslaviciach? Neexistujúce ihrisko sa za tri týždne zmenilo na nepoznanie, presvedčili sme sa o tom osobne

Igor Matovič už pred niekoľkými dňami avizoval, že ak ho poslanci v Národnej rade SR odvolajú, bude súhlasiť s návratom SaS do koalície. Viac nájdeš na tomto odkaze.

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Martin Baumann

V štyroch okupovaných častiach Ukrajiny sa začali referendá o pripojení k Rusku

V štyroch okupovaných regiónoch na Ukrajine sa dnes ráno začali referendá o ich pripojení k Rusku. Budú prebiehať päť dní a skončia sa v utorok 27. septembra. Konajú sa v samozvaných republikách na východe Ukrajiny – Doneckej a Luhanskej. 

Uskutočňujú sa aj v okupovaných častiach Chersonskej oblasti na juhu a Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny. Monitorovanie všetkých štyroch referend má na starosti ústredná volebná komisia v Rusku. Prilákať ľudí k hlasovaniu sa kampaňou snažia aj ruské úrady. Viac informácií k tejto téme nájdeš tu.

Muž kráča so psom okolo bytovky zničenej po ostreľovaní na okraji ukrajinského Mariupola na území pod kontrolou separatistickej vlády Doneckej ľudovej republiky. (29. marca 2022)
Muž kráča so psom okolo bytovky zničenej po ostreľovaní na okraji ukrajinského Mariupola na území pod kontrolou separatistickej vlády Doneckej ľudovej republiky. (29. marca 2022) Zdroj: TASR/AP/Alexei Alexandrov

Instagramový post dňa

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s americkým prezidentom Joeom Bidenom. „Každoročne počas všeobecnej rozpravy zasadnutia Valného zhromaždenia OSN Spojené štáty americké hosťujú recepciu pre všetky hlavy štátov a vlád, ktoré do New Yorku prichádzajú,“napísala na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia