Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
23. septembra 2022, 12:06
Čas čítania 0:27

SaS vyzbierala podpisy, chystá sa odvolať Igora Matoviča

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič už avizoval, že v prípade svojho odvolania bude súhlasiť s návratom SaS do koalície. Má ísť o preventívny krok, aby za odvolanie nehlasovala opozícia.

Strana Sloboda a solidarita vyzbierala 30 podpisov a v parlamente sa pokúsi odvolať Igora Matoviča z postu ministra financií, informuje TV Markíza. Svojimi podpismi prispeli odídenci z koalície Miroslav Kollár a Tomáš Valášek a poslanci strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. 

Igor Matovič už pred niekoľkými dňami avizoval, že ak ho poslanci v Národnej rade SR odvolajú, bude súhlasiť s návratom SaS do koalície. 

Má ísť o preventívny krok, aby opoziční poslanci nehlasovali za jeho odvolanie, inak prichádza do úvahy návrat SaS do štvorkoalície, vďaka čomu by bola vláda opäť väčšinová a šanca na predčasné voľby by sa výrazne znížila.

Robert Fico už avizoval, že Smer-SD pravdepodobne odvolanie Matoviča nepodporí práve kvôli tomu, že by tak koalíciu len posilnili. 

Sulík
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia