Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Svetla.sk.
13. septembra 2022 o 11:20
Čas čítania 1:36
Sponzorovaný obsah

Vyznáte sa v interiérových trendoch? Tieto svietidlá budú túto jeseň v kurze

KULTÚRA INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

Aké materiály, povrchové úpravy a štýly osvetlenia budú túto jeseň „in”?

S nástupom jesene sa dni začínajú skracovať a ochladzovať. Aj preto trávime čoraz viac času v interiéri, na ktorý sú kladené vyššie funkčné a estetické nároky. Prineste si do domácnosti správnu dávku tepla a svetla pomocou moderných svietidiel. Poradíme vám, ktoré trendy budú v sezóne 2022/2023 na vrchole. 

Stojace lampy z prírodného kameňa

Obľúbeným dizajnom pre stojace lampy do obývačky alebo spálne budú modely v prevedení prírodného kameňa. Obzvlášť elegantne a luxusne pôsobia vysoké stojace lampy kombinujúce mramor a kov. Príjemným oživením sú aj lampy s podstavcom z alabastru mliečnej farby. Ich zakomponovaním do miestností docielite nadčasový vzhľad.

Svietidlá z ratanu a organických materiálov

Koncept trvalej udržateľnosti a s ním spojené využívanie prírodných materiálov (nie tých syntetických) preniká aj do oblasti interiérového dizajnu. Z pohľadu svetelného zdroja hrajú hlavnú úlohu LED lampy. Na výslnie sa dostávajú ratanové lampy, stojace lampy s potlačenými papierovými tienidlami, bambusové či plstené stropné svietidlá a iné organické materiály, ktoré vytvárajú útulnú atmosféru. 

svetla.sk
Zdroj: Svetla.sk

Matné povrchové úpravy a pastelové farby

Ponurú jesennú náladu dokážu rozžiariť svietidlá v jemných pastelových odtieňoch. Prekvapením bude aj dominantná oranžová farba, ktorá nielenže dodá miestnosti hrejivý pocit tepla, lampa v tejto farbe bude tiež odvážnym vyhlásením, ktoré na seba okamžite strhne pozornosť. Zamerajte sa na matné povrchové úpravy, a to bez ohľadu na to, či máte ultramodernú alebo retro rustikálnu lampu v obývačke. 

Lampa v štýle art déco

Art déco štýl, ktorý bol na vrchole v 30. rokoch 20. storočia, zažíva svoj veľký „comeback”. Vyznačuje sa vysokou dávkou extravagantnosti, odvážnymi farebnými kombináciami, ornamentmi, ozdobnosťou a výraznými geometrickými tvarmi. Trendy sú napríklad viacúrovňové lustre do kuchyne nad stôl, kovové stolové lampy a stropné svietidlá s dekoratívnym skleneným tienidlom či mozaikou. 

svetla.sk
Zdroj: Svetla.sk

Svietidlá ako forma umenia

Osvetlenie vašej domácnosti môže byť funkčným umením. Čo to znamená? Nepozerajte sa iba na jeho praktickú stránku, ale aj na vizuálnu. Lustre na lanku v atypickom tvare či stolové lampy v prevedení pripomínajúcom sochárske či rezbárske výtvory, ktoré sa vyznačujú zaujímavo opracovaným podstavcom z kameňa alebo dreva, budú túto jeseň skvelou dekoráciou. Dodajú vášmu domovu štýl ako z romantického filmu.

Nadrozmerné lustre a stropné svietidlá

Túto jeseň prídu na scénu aj pompézne lustre a stropné závesné svietidlá, ktoré budú ústredným bodom miestnosti. Dôležité je nájsť rovnováhu – veľký luster do obývačky alebo kuchyne by nemal byť príliš okázalý, aby zapadol do existujúceho dizajnu daného priestoru. Stavte na viacúrovňové moderné modely s kovovými prvkami, ktoré budú efektívne odrážať aj posledné zvyšky slnečných lúčov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia