Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
12. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:37

TOP 3 v pondelok: Poslankyňu Bittó-Cigánikovú nezaujíma Biblia, Kadyrov sa vyhráža Putinovi a prezidentka ide na pohreb kráľovnej

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v pondelok: Poslankyňu Bittó-Cigánikovú nezaujíma Biblia, Kadyrov sa vyhráža Putinovi a prezidentka ide na pohreb kráľovnej
Zdroj: TASR

Toto je prehľad tých najdôležitejších informácií za uplynulý deň.

Poslankyňu Bittó-Cigánikovú nezaujíma Biblia

Nezaujíma ma, čo hovorí Biblia, nemôžete mi diktovať, ako mám žiť, odkazuje poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková kresťanom, ktorí sa snažia zamedziť ľuďom prístup k interrupciám, v najnovšom príspevku na Facebooku.


Poslankyňa na sociálnej sieti zverejnila prejav americkej moderátorky Any Kasparianovej, ktorá sa v roku 2018 vo svojej šou The Young Turks Show vymedzila voči kresťanským aktivistom bojujúcim proti právu na prístup k interrupciám. 

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Cigániková
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Kadyrov sa vyhráža Putinovi

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov kritizuje vedenie Ruskej federácie za to, že ruská armáda umožnila ukrajinským ozbrojeným silám vykonať protiofenzívu v Charkovskej oblasti.

Ukrajinská protiofenzíva postupuje tak rýchlo, že ukrajinskej armáde sa počas víkendu podarilo dostať až na hranice s Ruskom. Vojaci dorazili na hraničný priechod za mestom Volčansk v Charkovskej oblasti po tom, čo mesto opätovne dostali pod svoju kontrolu a znovu nad ním zaviali ukrajinské vlajky.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Ukrajinci ovládli hraničný priechod, zvesili ruskú zástavu, vymenili ju za ukrajinskú a symbolicky odniesli značku STOP smerom k ruskému územiu tak, aby ju Rusi vedeli prečítať, ak by sa chceli v budúcnosti vrátiť.

Kadyrov na svojom Telegrame vyhlásil, že ak sa situácia na bojisku nezmení, bude sa musieť spojiť s vedením Kremľa. „Ak dnes alebo zajtra nebudú vykonané zmeny v spôsobe, akým vedieme špeciálnu vojenskú operáciu, budem nútený ísť za vedením krajiny a vysvetliť im, aká je situácia na bojisku,“ povedal čečenský líder.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Ramzan Kadyrov.
Ramzan Kadyrov. Zdroj: TASR/AP

Prezidentka ide na pohreb kráľovnej

Slovensko bude na štátnom pohrebe britskej kráľovnej Alžbety II. budúci pondelok 19. septembra zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová. Na pozvanie britskej strany sa na ňom zúčastní aj so svojím partnerom Jurajom Rizmanom.

Ešte predtým sa stihla Zuzana Čaputová obrátiť na Ústavný súd vo veci Ficovho referenda.

Prezidentka sa naň obráti, aby posúdila jednu otázku z petičnej akcie opozičného Smeru-SD, ktorý chcel zákonom skrátiť volebné obdobie poslancov Národnej rady SR. Hlava štátu to oznámila v pondelok 12. septembra. 

7. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:36 TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Podľa hlavy štátu je sporná táto otázka: „Súhlasíte s tým, že vláda SR má bezodkladne podať demisiu?“ Ak by súd skonštatoval, že daná časť nie je v poriadku, vyhlásila by referendum len o možnosti skrátenia volebného obdobia.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Čaputová
Zdroj: Kancelář prezidentky republiky SR

Instagramový post dňa

Slovensko čaká v rámci C-ligy v Lige národov posledný reprezentačný zraz. V ňom si Slováci zahrajú doma proti Azerbajdžanu (22. 9.) a následne v Srbsku proti Bielorusku (25. 9.). Pri tejto príležitosti zverejnil nový reprezentačný tréner Francesco Calzona svoju prvú nomináciu k blížiacemu sa zrazu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia