Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
12. septembra 2022, 9:48
Čas čítania 1:17

VIDEO: Ukrajinská armáda sa dostala až na hranice s Ruskom. Značku STOP symbolicky otočili tak, aby ju Rusi nabudúce videli

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinská protiofenzíva v Charkovskej oblasti umožnila armáde opätovne ovládnuť mesto Volčansk.

Ukrajinská protiofenzíva postupuje tak rýchlo, že ukrajinskej armáde sa počas víkendu podarilo dostať až na hranice s Ruskom. Vojaci dorazili na hraničný priechod za mestom Volčansk v Charkovskej oblasti po tom, čo mesto opätovne dostali pod svoju kontrolu a znovu nad ním zaviali ukrajinské vlajky.

Ruská armáda v posledných dňoch urýchlene ustupuje z území na severovýchode Ukrajiny, no videá z hraničného priechodu ukazujú, že ústup sa podľa všetkého nezastavil tesne za hranicami.

Ukrajinci ovládli hraničný priechod, zvesili ruskú zástavu, vymenili ju za ukrajinskú a symbolicky odniesli značku „STOP“ smerom k ruskému územiu tak, aby ju Rusi vedeli prečítať, ak by sa chceli v budúcnosti vrátiť naspäť.

Tento hraničný priechod nad mestom Volčansk sa pritom nachádza iba niekoľko desiatok kilometrov od ruskej regionálnej metropoly Belgorod.

Rusi húfne utekajú, no niektorým sa nepodarilo odísť

Experti z amerického Inštitútu pre štúdium vojny odhadujú, že ukrajinskej armáde sa za posledných päť dní podarilo dobyť viac územia, ako Rusi získali na Ukrajine od apríla. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Aj keď sa vedenie ukrajinskej armády spolu s Kyjevom na začiatku protiofenzívy odmietali vyjadriť k postupu vojakov, prezident Volodymyr Zelenskyj už oficiálne potvrdil, že strategicky významné mesto Izium je naspäť v rukách Ukrajincov.

Ukrajinská armáda rýchlo postupuje v znovudobýjaní severovýchodu krajiny, ale nie všetkým ruským vojakom sa podarilo odtiaľ stiahnuť, informoval Kyjev.


V Charkovskej oblasti sú niektoré nepriateľské jednotky odrezané od zásobovacích trás a sú v panike, uviedol ukrajinský generálny štáb v nedeľnej situačnej správe. Ukrajinské ozbrojené sily tvrdia, že v boji padlo za posledné dni viac ako 400 ruských vojakov, no tieto údaje nie je možné nezávisle overiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia