Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
12. septembra 2022, 10:59
Čas čítania 0:26

Prezidentka Zuzana Čaputová sa zúčastní na pohrebe kráľovnej Alžbety II. so svojím partnerom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová dostala pozvanie na pohreb zosnulej britskej kráľovnej.

Slovensko bude na štátnom pohrebe britskej kráľovnej Alžbety II. budúci pondelok 19. septembra zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová. Na pozvanie britskej strany sa na ňom zúčastní aj so svojím partnerom Jurajom Rizmanom.

12. septembra 2022, 10:43 Čas čítania 1:13 Svetových lídrov budú v Londýne na pohreb kráľovnej Alžbety II. hromadne prepravovať autobusmi. Priletieť majú komerčnými linkami Svetových lídrov budú v Londýne na pohreb kráľovnej Alžbety II. hromadne prepravovať autobusmi. Priletieť majú komerčnými linkami

Obrad sa bude konať o 11.00 h miestneho času vo Westminsterskom opátstve v Londýne. Ľudia v Spojenom kráľovstve dostanú deň voľna. Kráľovnú následne uložia na posledné miesto odpočinku v Kaplnke sv. Juraja na hrade Windsor.


Alžbeta II. zomrela vo štvrtok 8. septembra vo veku 96 rokov. Jej syn a následník britského trónu princ Charles sa automaticky stal novým kráľom, Karolom III.


Na štátnom pohrebe očakávajú množstvo hláv štátov a vlád z celého sveta vrátane niekoľkých európskych kráľovien a kráľov.

Zuzana ČaputováJuraj Rizman
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia