Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti eSKY.
12. septembra 2022, 17:47
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

4 najlepšie miesta na víkendový výlet, ktoré môžete tento rok navštíviť

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE EURÓPA
Uložiť Uložené

Krása Európy spočíva v tom, že je jednoduché cestovať z jednej krajiny do druhej.

Či už hľadáte víkend plný zábavy, alebo odpočinku, krása Európy spočíva v tom, že je jednoduché cestovať z jednej krajiny do druhej. Samozrejme, existujú staré obľúbené miesta, ako napríklad Paríž, Amsterdam alebo Rím. Je tu však aj niekoľko nekonvenčných dynamických miest s množstvom nových moderných hotelov a špičkových reštaurácií. Niektoré sú plné kultúry, iné sú zase známe svojimi butikmi a svetovou módnou scénou, zatiaľ čo tie najlepšie prinášajú kombináciu oboch a pieskové pláže k tomu. Kam sa teda tento rok v rámci Európy vybrať na víkendový výlet?

cestovanie, výlet
Zdroj: RossHelen/shutterstock.com

V Barcelone sa nudiť rozhodne nebudete

Objavte zlaté pláže, Gaudího majstrovské diela, katalánsku kuchyňu, rušné bary a nezabudnuteľnú gotickú štvrť – to všetko na jedinom mieste. Barcelona je skvelým mestom na víkendový výlet, vďaka ktorému si môžete predĺžiť nielen svoj víkend, ale aj leto. Preskúmajte fascinujúci park Güell a surrealizmus Gaudího architektúry, následne sa prejdite po starobylých uličkách plných stredovekých pamiatok v Barri Gotic. Oddýchnuť si môžete na pieskovej pláži Barceloneta priamo v centre mesta a deň môžete zakončiť na rušnej promenáde alebo v mestskom prístave.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Pokiaľ zostanete o niečo dlhšie, dobrým nápadom rozhodne je aj požičať si auto a preskúmať okolie mesta. Krátky výlet sa oplatí napríklad do očarujúceho prímorského mestečka Sitges alebo na dherné katalánske pohorie Montserrat. Po západe slnka môžete ochutnať to najlepšie z katalánskej kuchyne v barcelonských tapas baroch, prípadne si precvičiť choreografie horúcich latino tancov v pulzujúcich mestských salsa kluboch. Výhodou je, že letenky do Barcelony nájdete za nízke ceny prakticky po celý rok, a tak si môžete pokojne vybrať obdobie, ktoré vám z pohľadu množstva turistov a počasia vyhovuje najviac.

Po stopách skupiny ABBA v Štokholme

V hlavnom meste Švédska je toho veľa. Toto kompaktné rozprávkové mesto ponúka okrem jedinečných scénických prehliadok mesta i zaujímavé múzeá a množstvo dizajnových reštaurácií s chutnými mäsovými guľôčkami či inými kulinárskymi skvostmi. Vydajte sa na plavbu po súostroví s viac ako 30 000 ostrovmi alebo objavte lesný náučný chodník Djurgården. Môžete si takisto naplánovať relaxačný deň vo wellness a v saune Hellasgården, ktorá po dlhej túre dobre padne. Vydýchnuť si môžete aj pri úžasných umeleckých dielach v panoramatickej umeleckej galérii Fotografiska či v interaktívnom múzeu hudobnej skupiny ABBA, kde si vypočujete obľúbené popové melódie od tejto švédskej kapely.

Štokholm
Zdroj: Grisha Bruev/shutterstock.com

Ak máte viac času, nasadnite na vlak a vyberte sa na výlet do okolia Štokholmu, prípadne zavítajte do Göteborgu, druhého najväčšieho švédskeho mesta. To vás očarí nielen bohatou architektúrou, ale aj svojím spojením historických a moderných budov.

Užite si magické západy slnka na Mykonose

Mykonos je známy svojím nočným životom, piesočnatými plážami a uvoľneným prístupom k životu. Je pravdepodobne jednou z najobľúbenejších gréckych destinácií pre turistov na celom svete. Energia tohto miesta vás úplne pohltí. Môžete si dať drink v malebných uličkách pripomínajúcich Benátky alebo relaxovať na jednej z mnohých piesočnatých pláží, ktoré vás očaria nádhernou tyrkysovomodrou vodou. Pri západe slnka navštívte slávny klub Scorpios, a ak budete mať čas, rozhodne si doprajte aj jednodňový výlet na neďaleký ostrov Delos. Mykonos je počas hlavnej letnej sezóny plný turistov, ale keď sa rozhodnete navštíviť ho na jeseň alebo v zime, budete mať celý ostrov sami pre seba. Môžete sa tak bezcieľne túlať pomedzi biele domy, obdivovať pestrofarebné dvere či užívať si výhľad na more.

Miláno nie je len o nákupoch

Najbohatšie mesto Talianska a hlavné mesto Lombardska Miláno je plné historických, kultúrnych a architektonických pamiatok vrátane svetoznámej opery La Scala, stredovekého hradu Sforza a oslnivej nákupnej pasáže Vittoria Emanuela II. V jeho srdci sa nachádza katedrála Duomo, pravdepodobne najvýraznejšia dominanta mesta. Vzhľadom na veľkosť a zložitosť jej vyrezávaného exteriéru (štruktúra pozostáva z 3 400 sôch – najviac na svete) výstavba katedrály trvala šesť storočí. Miláno však ponúka aj skvelé nákupné pasáže plné značkových a dizajnérskych butikov, prechádzku popri kanáli pretekajúcom mestom a, samozrejme, nezabudnuteľné jedlo!

Miláno
Zdroj: Boris Stroujko/shutterstock.com

Skvelou správou je, že Miláno je zároveň veľmi dostupnou destináciou. Tie najlacnejšie letenky sú totiž väčšinou práve do Bergama, a to takmer počas celého roka. Stačí si preto len vyhliadnuť termíny, kedy by ste chceli letieť, nájsť najnižšie možné ceny, ktoré letecká spoločnosť ponúka, a zarezervovať si predĺžený víkend v talianskom štýle.

Domov
Zdieľať
Diskusia