Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
8. septembra 2022, 14:59
Čas čítania 0:44

Premiér Heger sa neponáhľa. Prezidentke stále nedal mená nástupcov za ministrov SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger ani vo štvrtok neposlal prezidentke mená štyroch nových ministrov. Členovia SaS tak zostávajú v demisii.

Prezidentka Zuzana Čaputová ešte nedostala od premiéra Eduarda Hegera informáciu o kandidátoch na uvoľnené ministerské posty ani o tom, ako si predstavuje fungovanie svojej menšinovej vlády.

Heger je v Taliansku

Termín prijatia podaných demisií preto zatiaľ nie je určený, informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.


„Prezidentka je pritom pripravená demisie odchádzajúcich ministrov prijať a nových vymenovať čo najskôr. Potrebujeme totiž funkčnú vládu, ktorá Slovensko prevedie náročným obdobím,“ skonštatoval hovorca. Hlava štátu je podľa neho presvedčená, že vzniknutá situácia sa dala dlho predvídať a koalícia mohla mať už dávno zhodu na personálnych nomináciách.

„Ďalšie čakanie si v súčasnej situácii nemôžeme dovoliť,“ dodal.


Heger na pracovnej ceste v Ríme zopakoval novinárom, že mená kandidátov prednesie najprv prezidentke a až potom bude o nich informovať verejnosť. Poukázal, že sa s Čaputovou nemohli stretnúť, keďže ona bola začiatkom týždňa v zahraničí a on je teraz. „Budem zajtra v Bratislave a budem s ňou v tejto veci komunikovať,“ poznamenal.


Premiér v pondelok oznámil, že jeho vláda bude vzhľadom na demisie ministrov SaS menšinová. Mená potenciálnych nových ministrov zatiaľ nekonkretizoval, keďže ich chce najskôr oznámiť prezidentke. Načrtol však, že by malo ísť o odborníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia