Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. septembra 2022, 15:44
Čas čítania 0:49

Exposlancovi OĽaNO Herákovi pribudli ďalšie obvinenia, po znásilnení maloletej osoby má na krku aj ťažké ublíženie na zdraví

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Jánovi Herákovi pribudli ďalšie obvinenia.

Exposlancovi Jánovi Herákovi pribudli ďalšie obvinenia, informuje TV Markíza. Bývalému členovi poslaneckého klubu OĽaNO už skôr vzniesli obvinenia, ktoré súviseli so sexuálnym obťažovaním a znásilnením maloletých osôb, tentoraz sa k tomu pridala aj ťažká ujma na zdraví obetí. V prípade dokázania viny hrozí expolitikovi až 20-ročné väzenie.

Ján Herák kandidoval za hnutie Igora Matoviča OĽaNO z 27. miesta. V parlamentnej politike sa zubami-nechtami držal aj napriek tomu, že obvinenia a svedectvá pribúdali.

Prvá maloletá žena svedčila o sexuálnom obťažovaní Jána Heráka ešte v máji 2021. Konkrétne išlo o dievča, ktoré vraj ako 14-ročné zneužil v jednom z detských táborov pre deti zo sociálne slabších rodín. Tie exposlanec organizoval so svojím združením Fantázia detí. Médiá zverejnili aj podrobnú výpoveď dievčaťa, ktoré tvrdí, že Herák mu nosil darčeky. Zneužil ho vraj v auguste 2020, teda v čase, keď už bol poslancom Národnej rady SR. 

Herák obvinenie odmietal a konštatoval, že ide len o tvrdenie proti tvrdeniu. Ešte stále sa držal ako poslanec, ale vystúpil z klubu OĽaNO.

Polícia neskôr obnovila prípad z roku 2018, kde svedčilo o sexuálnom obťažovaní Heráka 16-ročné dievča. Vzápätí sa ozvala ďalšia obeť. Po treťom svedectve sa Herák vzdal poslaneckého mandátu, ale zostal pracovať pre OĽaNO. Jeho poslanecký asistent zároveň ovplyvňoval pracovníkov tábora, aby nespolupracovali s novinármi. 

Ján Herák
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia