Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
24. augusta 2022 o 12:34
Čas čítania 0:36

V Rusku zadržali exprimátora, ktorý kritizoval inváziu na Ukrajine. Vraj tým diskreditoval armádu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V Rusku pritom patril k jedným z mála predstaviteľov, ktorí boli zvolení do takýchto funkcií, hoci otvorene kritizovali prezidenta Vladimira Putina.

Ruské úrady zadržali opozičného politika Jevgenija Rojzmana, bývalého primátora Jekaterinburgu, ktorý je známym kritikom Kremľa a v ostatnom čase aj ruskej invázie na Ukrajinu.


Rojzmana teraz vyšetrujú pre „diskreditáciu ruskej armády“, uviedla agentúra TASS citujúca príslušníkov jekaterinburských bezpečnostných síl. V prípade dokázania viny mu podľa The Moscow Times hrozí až päťročné väzenie.

Záznam z Rojzmanovho zadržania, ktoré zdieľal telegramový kanál Mash. Maskovaní agenti na ňom kričia „polícia, otvorte!“ pred vchodom do jeho bytu.


Rojzman bol za primátora Jekaterinburgu (štvrtého najväčšieho ruského mesta) zvolený v roku 2013. V Rusku pritom patril k jedným z mála predstaviteľov, ktorí boli zvolení do takýchto funkcií, hoci otvorene kritizovali prezidenta Vladimira Putina a podporovali jeho úhlavného protivníka Alexeja Navaľného, ktorý je v súčasnosti väznený.


Samotné Rusko označuje vojnu na Ukrajine ako „špeciálnu vojenskú operáciu“ zameranú na zaistenie svojej vlastnej bezpečnosti. Ruské úrady pritom stíhajú viacero aktivistov, ktorí túto „operáciu“ nazvali vojnou alebo v súvislosti s ňou kritizovali Kremeľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia