Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
19. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 1:15

TOP3 v piatok: Matovič predstavil návrh zvýšenia platov, fínska premiérka podstúpila drogový test a Andrew Tate dostal ban od Mety

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP3 v piatok: Matovič predstavil návrh zvýšenia platov, fínska premiérka podstúpila drogový test a Andrew Tate dostal ban od Mety
Zdroj: Refresher

Prečítaj si, čo sa dnes udialo vo svete.

Igor Matovič predstavil návrh zvýšenia platov lekárov a záchranárov, Visolajský hovorí, že to problém nevyrieši

Minister financií Igor Matovič predstavil návrh zvýšenia platov lekárov v ústavných zdravotníckych zariadeniach. Lekárom bez atestácie by sa mal koeficient minimálnej mzdy zvýšiť z 1,25-násobku na 1,4-násobok priemernej mzdy. Pri lekároch s atestáciou má koeficient zostať rovnaký, a to vo výške 2,3-násobku priemernej mzdy. Pri jedných aj druhých sa majú platy odvíjať aj od odpracovaných rokov.

Koeficient by sa mal pri lekároch s atestáciou aj bez nej zvýšiť za každý odpracovaný rok o 0,01-násobok priemernej mzdy, zvyšovalo by sa za prvých 20 odpracovaných rokov.

Peter Visolajský si však myslí, že iná možnosť ako hromadné výpovede lekárov neexistuje. „Chcem vyzvať všetkých lekárov v slovenských nemocniciach, aby sa pridali k tlaku na vládu svojou výpoveďou, lebo inú cestu nemáme,“ uviedol šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

Viac sa dočítaš TU.

Fínska premiérka absolvovala test na drogy po tom, čo čelila kritike pre video z párty

Po tom, čo včera internet obletelo video s fínskou premiérkou Marinovou, ako tancuje a spieva spolu so svojimi kamarátmi vrátane fínskych celebrít, sa na ňu spustila vlna kritiky. Samotný líder opozičnej strany Riikka Purra ju požiadal, aby sa podrobila testu na drogy.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Tridsaťšesťročná premiérka poprela, že by drogy brala. Vraj iba pila alkohol a „búrlivo žúrovala“. Dnes sa vyjadrila, že absolvovala test na prítomnosť drog.

Viac sa dočítaš TU.

Andrew Tate má ban na Facebooku aj Instagrame

Spoločnosť Meta zakázala pre porušenie pravidiel influencerovi Andrewovi Tatovi prístup na Facebook a Instagram, informuje BBC.

V čase odstránenia jeho účtu ho na Instagrame sledovalo 4,7 milióna ľudí. Meta uviedla, že kickboxerskú hviezdu odstránila zo svojich platforiem pre porušenie svojich zásad. Ďalšie podrobnosti neposkytla a ani samotný Tate sa k zákazu zatiaľ nevyjadril. 

Viac sa dočítaš TU.

Instagramový post dňa

 V Krásne nad Kysucou si môžu okoloidúci zaznačiť, že nabúrali do lampy. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia