Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti FixDistribution.
5. augusta 2022, 15:30
Čas čítania 2:12
Sponzorovaný obsah

Pevný verzus nafukovací paddleboard: ktorý bude pre teba lepšou voľbou?

Pevný verzus nafukovací paddleboard: ktorý bude pre teba lepšou voľbou?
Zdroj: Unsplash/ hoang pham
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené

Nevieš si vybrať paddleboard? Poradíme ti.

Uvažuješ nad tým, že si spravíš radosť a kúpiš si paddleboard? Vydať sa môžeš dvoma cestami. Buď sa rozhodneš pre klasickú pevnú verziu, alebo uprednostníš modernú nafukovaciu. Tú ponúka napríklad značka Aquist. Ktorá z nich sa viac oplatí práve tebe?

Paddleboarding je zaujímavá aktivita, ktorá je vhodná prakticky pre každého. Spája zábavu s precvičovaním svalov od hlavy až po päty. Ide o efektívny spôsob kardiotréningu, pri ktorom si navyše zlepšíš stabilitu a celkové držanie tela.

Paddleboard však nemusí slúžiť len na športové či rekreačné plavenie sa po hladine vodných nádrží, jazier a morí. Môžeš si naň ľahnúť a opaľovať sa, pričom ťa budú príjemne kolísať vlny. Dokonca by si z neho mohol aj chytať ryby.

Pevné paddleboardy a ich vlastnosti

Tradičné pevné paddleboardy sa vyrábajú z dreva, plastu, epoxidu, špeciálnej peny či iných syntetických materiálov. Ich benefitom je skutočnosť, že sú mimoriadne pevné a odolné. Na druhej strane sú spojené s viacerými negatívami. Azda najväčším je ich dĺžka. Tá je štandardne na úrovni viac ako 3 metre, takže prepravovanie v aute či prostriedkoch MHD je často veľmi náročné.

AQUIST, paddleboard
Zdroj: AQUIST

Pre koho je vhodný pevný paddleboard?

Pevné paddleboardy majú často aj pomerne vysokú hmotnosť, ktorá ešte viac komplikuje prenášanie. Môžu byť vhodným riešením v prípade, že máš vlastnú nehnuteľnosť pri mori alebo vodnej nádrži. Vtedy ti prenášanie či skladovanie nebude robiť problém. Pre väčšinu ľudí sú však výhodnejšou voľbou práve nafukovacie verzie. 

Nafukovacie paddleboardy Aquist

Aquist je slovenská značka nafukovacích paddleboardov, ktorá v oblasti výroby a vývoja spolupracuje so skúseným zahraničným partnerom. Ten svoje produkty dodáva do celého sveta a získava množstvo pozitívnych recenzií. Neustále ich optimalizuje a prispôsobuje najprísnejším požiadavkám svojich zákazníkov. Jednotlivé modely Aquist tak prinášajú vyvážený pomer vlastností, ktorými si ťa získajú.

Praktické skladovanie a prenášanie

Vo vyfúknutom stave sú paddleboardy Aquist mimoriadne skladné a kompaktné. Môžeš ich jednoducho odložiť do skrinky vo svojej domácnosti, prepravovať v kufri auta či prostriedkoch MHD. Prenášanie a manipuláciu výrazne uľahčuje aj prívetivá hmotnosť. Tá sa v závislosti od modelu pohybuje na úrovni 8,5 až 11 kg. Detský model Totem váži dokonca len 7 kg.

Vysoká pevnosť

Obávaš sa, že nafukovací paddleboard sa bude pod tvojou váhou prehýbať a nebude na hladine stabilný? V prípade modelov Aquist niečo také nehrozí. Sú totiž vyrobené zo špeciálneho viacvrstvového PVC materiálu, pričom ich konštrukcia je optimalizovaná tak, aby vydržala záťaž až 150 kg. Stabilite na vodnej hladine navyše napomáhajú aj odnímateľné smerové plutvy, ktoré sa montujú zo spodnej strany paddleboardu.

AQUIST, paddleboard
Zdroj: AQUIST

Odolnosť voči prepichnutiu

Kvalitný PVC materiál zabezpečuje nielen vysokú nosnosť a pevnosť, ale aj odolnosť voči prepichnutiu. S nafukovacím paddleboardom sa tak nemusíš báť plávať v blízkosti plytčiny či skál. Praktickým benefitom je skutočnosť, že na jeho povrchu je navyše špeciálna EVA vrstva zabraňujúca šmýkaniu chodidiel.

Doplnky, ktoré potešia

Paddleboardy Aquist sa dodávajú aj so všetkým príslušenstvom, ktoré budeš potrebovať. Súčasťou balenia je kvalitné hliníkové nastaviteľné pádlo, výkonná ručná pumpa či praktická gumička. Tá poslúži na bezpečné zachytenie prenášaných predmetov. Napríklad nepremokavého obalu so smartfónom.

AQUIST, paddleboard
Zdroj: AQUIST

Štýlové verzie pre každého

Nafukovacie paddleboardy Aquist sú nielen praktické a funkčné, ale aj poriadne štýlové. Vyberať si môžeš zo 4 verzií určených pre dospelých, ktoré sa líšia svojím dizajnom a parametrami, predovšetkým veľkosťou a hmotnosťou. V ponuke Aquist však nájdeš aj jeden model určený špeciálne pre deti. Viac informácií o jednotlivých nafukovacích paddleboardoch Aquist nájdeš v e-shope NAY.

vyskúšaj nafukovací paddleboard
AQUIST, paddleboard
Zdroj: AQUIST
Domov
Zdieľať
Diskusia