Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
13. júla 2022, 17:33
Čas čítania 0:58

Poslanec OĽaNO Milan Kuriak zdieľa rady o cudnom obliekaní žien v lete: žiadne krátke sukne, výstrihy ani tmavé farby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyvarujte sa hlbokých výstrihov a krátkych sukní, zvoľte bielu alebo svetlú farbu, znejú rady pre katolícke ženy, ktoré sa chcú aj v lete obliekať cudne.

Poslanec OĽaNO Milan Kuriak na svojom Facebooku zdieľa starší status organizácie Slovenský dohovor za rodinu. V ňom spísali rady pre ženy o tom, ako sa v lete obliekať nevyzývavo. Ženy, ktoré odhalia svoj hrudník alebo končatiny, sú podľa citácie svätého Alfonza hriešne, a s týmto výrokom podľa statusu súhlasí aj Kuriak. Medzi radami, ako sa „slušne“ obliecť počas letných mesiacov, sú odporúčania týkajúce sa dĺžky, strihu aj farby oblečenia aj niekoľko tipov na doplnky pre ženy.

Čisto a cudne

„U mnohých dnešných žien je cudnosť neznámy pojem,“ napísal poslanec na sociálnej sieti. Podľa neho je ešte zarážajúcejšie, keď sa odhaľujú vydaté ženy či ženy v rokoch. Kritizuje aj módne doplnky. 

Status Milana Kuriaka.
Status Milana Kuriaka. Zdroj: Facebook/Milan Kuriak

Status, ktorý zdieľal, obsahuje rozsiahle tipy venované predovšetkým katolíckym ženám o tom, ako sa majú v horúcich dňoch obliekať tak, aby nepohoršovali. „Ako katolíci máme povinnosť obliekať sa dôstojne a cudne, a to aj počas najhorúcejších letných mesiacov,“ argumentuje sa v ňom.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Okrem iného ženám radia: nenosiť hlboké výstrihy ani krátke sukne či obtiahnuté oblečenie, vyberať si bielu alebo svetlé farby, voliť voľný strih zo vzdušných materiálov, ako je ľan či bavlna. Pridali odporúčania, aj pokiaľ ide o spodnú bielizeň či módne doplnky. Časť tipov sa zhoduje s bežnými odporúčaniami zdravotníckych organizácií: dostatočná hydratácia, ochrana pred slnkom a vzdušné oblečenie môžu pomôcť prežiť tropické teploty.

Niektoré rady však v komentároch aj pri zdieľaniach na sociálnych sieťach vyvolali rozruch. Prepotený vzhľad podľa autorov nepôsobí „žensky“ a pri sadaní by sa sukňa nemala posunúť po stehne. 

Pôvodný status na stránke Slovenského dohovoru za rodinu.
Pôvodný status na stránke Slovenského dohovoru za rodinu. Zdroj: Facebook/Slovenský dohovor za rodinu
Domov
Zdieľať
Diskusia