Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 14:58
Čas čítania 1:10
Ema Stanovská

Koza s polmetrovými ušami vyhráva súťaže krásy a žije si kráľovským životom. Občas však zakopne o vlastné uši

NEWS SPRÁVY ZO SVETA ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Obe jej uši merajú presne 54 centimetrov. Mohammad Hasan Narejo sa momentálne usiluje o jej registráciu do Guinnessovej knihy rekordov.

Pakistanský chovateľ Mohammad Hasan Narejo sa môže pochváliť kozou, ktorá sa v krajine stala celebritou, vyhráva súťaže krásy a žije si kráľovským životom. Má totiž niečo, čo ju odlišuje od ostatných – uši dlhé pol metra. Správu prinieslo BBC.

Koza menom Simba sa pomerne rýchlo stala hviezdou sociálnych sietí po tom, čo chovateľ uverejnil jej fotografie na internete. Obe jej uši merajú presne 54 centimetrov. Narejo vraví, že chce prostredníctvom nej propagovať Pakistan ako svetového lídra v chove kôz.

Mohammad Hasan Narejo pre tlačovú agentúru AFP povedal, že sa momentálne usiluje o registráciu v Guinnessovej knihe rekordov. Zatiaľ však neexistuje kategória „koza s najdlhšími ušami“, takže nie je jasné, či sa mu podarí tento úspech dosiahnuť.

Dlhé uši však Simbe neprinášajú len slávu, ale aj výzvy – občas sa stane, že o ne koza zakopne. Narejo jej preto vymyslel špeciálny postroj, do ktorého jej uši zamotáva, aby jej pri chôdzi nezavadzali.

Chovateľ sa obáva aj neželanej pozornosti konkurenčných chovateľov. Vraví, že recituje verše z Koránu, „aby odohnal zlé sily“. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Metallica zareagovala na použitie ich piesne vo finále seriálu Stranger Things
Vodič Audi preletel okolo policajtov rýchlosťou 218 kilometrov za hodinu. Dostal pokutu 800 eur, ktorú na mieste zaplatil
Marián Gáborík o drafte do NHL: „Juraj Slafkovský je hotovým hráčom do NHL, Šimon Nemec potrebuje ešte 1 či 2 sezóny nižšie“
Domov
Zdieľať
Diskusia