Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti HB Reavis
16. júna 2022, 13:30
Čas čítania 2:52
Sponzorovaný obsah

Ktoré známe osobnosti investujú do realít? Pozri sa, ako zarábajú Jennifer Aniston či Matthew McConaughey

Ktoré známe osobnosti investujú do realít? Pozri sa, ako zarábajú Jennifer Aniston či Matthew McConaughey
Zdroj: Unsplash/Stephen Leonardi
ZAUJÍMAVOSTI HOLLYWOOD INVESTOVANIE NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

S HB Reavis môžeš investovať podobne ako oni.

Investovanie do realít nie je žiadnou novinkou, v Hollywoode je to dokonca jeden z viacerých biznisov, ktorým sa venujú aj svetoznáme celebrity. Zisti, ktoré to sú, čo vlastnia a ako môžeš investovať podobne, aj napriek tomu, že nemáš milióny na účte.

 
Na americké hviezdy by sme sa mohli pozerať ako na ľudí, ktorí zbohatli zo dňa na deň iba vďaka svojmu talentu. Môže to byť sčasti pravda, no v mnohých prípadoch sa ukazuje, že je za tým aj ich šikovné zhodnocovanie zarobených peňazí práve skrz investovanie. Len ťažko by si hľadal celebritu, ktorá nemá peniaze uložené v realitách či rôznych fondoch.

Hoci nemáš zástupy fanúšikov a tučnú sumu s viac ako šiestimi nulami na účte, môžeš mať s týmito známymi tvárami niečo spoločné. Rovnako ako ony, môžeš zhodnocovať svoje financie. Len čo máš dosť nasporené, je najvyšší čas začať niečo aj zhodnocovať a myslieť tak na budúcnosť. Nemusíš kupovať miliónové reality ako známi herci, môžeš tak urobiť napríklad aj vďaka realitným fondom.

Ellen DeGeneres a Portia De Rossi

Áčkové hollywoodske hviezdy, komička Ellen DeGeneres a jej manželka, herečka Portia De Rossi, patria k najväčším investorom do realít. A vedia na tom, samozrejme, aj pekne zarobiť. Napríklad len pár mesiacov po tom, čo kúpili známy Brody House za takmer 40 miliónov dolárov, ho predali so ziskom 15 miliónov dolárov. Ver, že tým sa portfólio ich nehnuteľností ani zďaleka nekončí. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Go Global Travel Portugal (@goglobaltravelportugal)

Patrick Dempsey

Sexi chirurg z Kliniky Grace zarobil na predaji svojho domu v Malibu, známeho ako Tin House. Dempsey kúpil dom za necelých 7 miliónov dolárov, zveril ho do rúk renomovanému architektovi a len čo sa objavil v magazíne Architectural Digest, predal ho za 15 miliónov dolárov. A nielenže bola predajná cena viac ako dvojnásobok ceny, za ktorú dom kúpil, ale bola dokonca o 500 000 dolárov vyššia, než pôvodne požadoval.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Patrick Dempsey (@patrickdempsey)

Jennifer Aniston 

Jennifer Aniston má so svojou seriálovou postavou Rachel Green spoločný zmysel pre správne načasovanie. Keď kupovala svoje sídlo v Beverly Hills za 13,5 milióna dolárov, hneď v tom videla príležitosť. Podobne ako Dempsey, aj ona investovala do rekonštrukcie a rovnako aj ona predstavila svoje majstrovské dielo v magazíne Architectural Digest. Dom potom predala za neuveriteľných 35 miliónov dolárov, nie je preto žiadnym prekvapením, že v tejto svojej vášni pokračuje ďalej.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Matthew McConaughey

Aj herec mnohých tvárí zvýšil svoje bohatstvo vďaka investíciám do nehnuteľností. V roku 2020 predal dom v Malibu za 15 miliónov dolárov, ktorý v roku 2007 kúpil za desať. Nemusí sa to zdať ako veľký zisk, no svoju investíciu zvýšil o 50 percent. V investovaní pokračuje, drží sa stále primárne v Malibu, kde vlastní aj flotilu prívesov Airstream, ktoré používa ako kancelárske priestory. Pred necelým rokom kúpil za 7,8 milióna dolárov nehnuteľnosť s rozlohou jedného hektára v luxusnom rezorte Kukio na Havaji a môžeme len odhadovať, o koľko stúpne jej cena, keď sa ju rozhodne predať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)


Okrem klasického investovania do realít, ktoré poznáme aj u nás na Slovensku, naberá na trende aj investovanie do tzv. komerčných nehnuteľností. Svoje by o tom vedel povedať napríklad Arnold Schwarzenegger. Komerčné nehnuteľnosti sú ako investícia väčšinou dostupné cez realitné fondy. Okrem toho sa realitné fondy dnes, v časoch zvýšenej inflácie, stávajú aj bezpečným prístavom, pokiaľ ide o úspory.

Ak aj teba zaujalo investovanie do realít, nie si celebrita s miliónmi, no máš aspoň lepšie úspory a investičného ducha, možno je investovanie do realitných fondov pre teba to pravé. Nájdeš ich v portfóliu skúsených investorov a aktuálne sa otvárajú aj širšej verejnosti. Oproti investovaniu do kúpy, renovácie a následného predaja realít sa pri investovaní do realitných fondov netreba o nič starať. Napríklad v CE REIF Realitnom fonde od HB Reavis sú exkluzívne nehnuteľnosti v top lokalitách, ktoré zarábajú investorom príjemný výnos približne 8 percent pri optimálnej 4- až 7-ročnej lehote investície, pričom odporúčaná dĺžka investície je 5 rokov.

viac informácií
nivy
Zdroj: HB Reavis
Tento článok nie je ponukou na investíciu do podielových fondov alebo investičnou radou. Článok iba sumarizuje verejne prístupné informácie. Napríklad investícia do podielových fondov (ako napríklad investícia do CE REIF Realitného fondu od HB Reavis) obsahuje riziko kolísania aktuálnej hodnoty investovanej sumy a výnosov z nej a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. Minulé výnosy nie sú zárukou budúcich výnosov. Miera očakávaného výnosu súvisí s mierou investičného rizika a nie je isté, že skutočný výnos bude zodpovedať výnosu očakávanému, pričom nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. Viac informácií na cereif.hbreavis.com.
Domov
Zdieľať
Diskusia